Om Galleri Frendberg

På Galleri Frendberg har specialiserat oss på svenska och antika orientaliska mattor. Vi står för kvalitet kombinerat med europeisk estetik. Vi insåg tidigt vikten och efterfrågan av svensk design både i Sverige och runt om i världen. Därför finner du hos oss en samling av svenska 1900-tals mattor. Bland dessa mattor finner man textilkonstnärer som Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Agda Östberg och Judith Johansson för att nämna ett fåtal.

Välkommen till Frendberg

Vi har specialiserat oss på svenska och antika orientaliska mattor. Vi står för kvalitet kombinerat med europeisk estetik.

Vår stora passion för den antika mattkonsten har lett oss jorden runt i jakten på unika mattor, vilket betyder att vi nu kan stoltsera med en kollektion av antika mattor från majoriteten av världens matt producerande länder. Här finner du mattor som Tabriz, Kashan, Heriz, Mahal samt Aubussons och gobelänger. Till detta kommer en samling av svenska 1900-tals mattor eftersom vi tidigt insåg vikten och efterfrågan av svensk design både i Sverige och runt om i världen. Bland dessa mattor finner man textilkonstnärer som Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Agda Östberg och Judith Johansson för att nämna ett fåtal. Vi har också vår ”Contemporary Collection” som är speciellt framtagen med tanke på 1900-tals design. Denna passion har också medfört att Amir är av Sveriges Handelskamrar förordnad besiktnings-/värderingsman.

Reparation

Reparations och restaurations verkstad med professionella mattreparatörer som specialiserat sig på just lagning av antika och gamla mattor. Speciellt beröm har vi fått för vår omfransning av röllakan och flossa mattor.

Tvätt

Vi ombesörjer att mattor tvättas, stärks och sträcks om så behövs, rekommenderas före en lagning och även periodvis för att behålla sin lyster. Vi hämtar och lämnar.

På Galleri Frendberg har vi specialiserat oss på svenska och antika orientaliska mattor. Vi står för kvalitet kombinerat med europeisk estetik. Vår stora passion för den antika mattkonsten har lett oss jorden runt i jakten på unika mattor, vilket betyder att vi nu kan stoltsera med en kollektion av antika mattor från majoriteten av världens matt producerande länder. Denna passion har också medfört att Amir blivit ”Av Sveriges Handelskamrar förordnad besiktnings-/värderingsman”.

Svenska och antika orientaliska mattor är vår specialitet

Amir och Lena Frendberg är grundarna och de drivande krafterna bakom galleri Frendberg. De grundade sin verksamhet 1974 i Karlstad med lite stöd av Amirs familj i Iran. Succén var självklar och verksamheten växte till att inkludera ett antal gallerier både i Sverige och i USA. Idag koncentrerar sig Amir och Lena på galleri Frendberg, vilket gjort det möjligt för dem att ägna sig åt sina stora passioner, nämligen antika persiska och gamla svenska mattor. Denna passion har också medfört att Amir är av Sveriges Handelskamrar förordnad besiktnings-/värderingsman.

Vi har specialiserat oss på svenska och antika orientaliska mattor. Vi står för kvalitet kombinerat med europeisk estetik. Vår stora passion för den antika mattkonsten har lett oss jorden runt i jakten på unika mattor, vilket betyder att vi nu kan stoltsera med en kollektion av antika mattor från majoriteten av världens matt producerande länder. Här finner du mattor som Tabriz, Kashan, Heriz, Mahal samt Aubussons och gobelänger. Till detta kommer en samling av svenska 1900-tals mattor eftersom vi tidigt insåg vikten och efterfrågan av svensk design både i Sverige och runt om i världen. Bland dessa mattor finner man textilkonstnärer som Märta Måås-Fjetterström, Barbro Nilsson, Agda Östberg och Judith Johansson för att nämna ett fåtal. Vi har också vår ”Contemporary Collection” som är speciellt framtagen med tanke på 1900-tals design.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Galleri Frendberg Mattor, Stockholm - 1
  • Galleri Frendberg Mattor, Stockholm - 2
  • Galleri Frendberg Mattor, Stockholm - 3
  • Galleri Frendberg Mattor, Stockholm - 4

Galleri Frendberg, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
ArbetsgivaravgiftNej
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för momsNej
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration