Om Forssjö Pellets AB

När du väljer närproducerad Svensk Träpellets från Forssjö Pellets, väljer du klimatneutral energi där råvaran är rent trä från närliggande skogar och till största delen från våra egna sågverk. Det är vi stolta över.

Träpellets

Träpellets består av råvara i form av sågspån, kutterspån och torrflis från sågverksindustrin. Den vanligaste dimensionen är åtta millimeter i diameter. Det är ett torrt bränsle med högt energivärde som förbränns i små mängder under hög och jämn temperatur vilket gör reaktionstiden kort och tekniken reglerbar utan ökad belastning på miljön.

Råvara

All råvara till sågverksindustrin och pelletstillverkningen hanteras av moderbolaget Sandåsa Timber AB:s skogs- och råvaruavdelningen. Att bevara och utveckla våra skogar är en naturlig och klok investering för våra skogliga uppdragsgivare. Omsorgen om råvaran idag, blir vår garanti för uthålligt skogsbruk med personlig omtanke även i framtiden. Som en garanti för vår långsiktiga miljövårdshänsyn, är vi och våra skogsförvaltningar och många av våra leverantörer miljöcertifierade enligt internationell standard, med såväl FSC som PEFC.

Produktion

Från skog till trävaror och bioenergi.

Från skogen levereras råvaran till våra industrier. I Sandåsa Timber-koncernen tillverkar och säljer vi förädlade trävaror och biobränsle till industri- och konsumentmarknader.

Forssjö Pellets har utvecklat en produktion av träpellets som är integrerad i skogs- och sågverksprocessen. Detta är ett bra exempel på vårt långsiktiga miljötänkande där överskottet från skogs- och träindustriproduktionen tas tillvara och förädlas till trädbränsle och träpellets. Våra råvaror i träpellets är 100% rent trä och till största delen från vår egen sågverksindustri. Genom att torka och komprimera råvaran produceras ett hårdförpackat, lätthanterligt och lagringsbart bränsle med högt energivärde.

Miljö

Träpellets är ett inhemskt biobränsle som ingår i ett levande kretslopp med kort omloppscykel, cirka 100 år. När träpellets används som bränsle tillförs lika mycket koldioxid till atmosfären som användes under tillväxten av råvaran, skogen. Träpellets bidrar alltså inte till växthuseffekten.

Stora delar av den olja och el som används för uppvärmning kan ersättas med träpellets. Varje ersatt kubikmeter olja innebär en minskning av utsläppen av koldioxid till atmosfären. Biobränslen är förnyelsebara till skillnad från de fossila (exempelvis olja) som har begränsad tillgång och inte återskapas.

Växande skogar lagrar luftens koldioxid i form av kol och när träden avverkas för att användas till olika förädlade träprodukter fortsätter dessa produkter att binda kol under hela sin livslängd. Trä är ett förnyelsebart material. Att bevara och utveckla våra skogar till nästa generation känns också naturligt för oss samtidigt som det är en klok investering. Omsorgen om råvaran idag blir vår garanti för uthållig skogs- och bioenergiproduktion i framtiden.

Forssjö Pellets ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Forssjö Pellets AB Pelletsvärme, pellets, Katrineholm - 1
  • Forssjö Pellets AB Pelletsvärme, pellets, Katrineholm - 2
  • Forssjö Pellets AB Pelletsvärme, pellets, Katrineholm - 3
  • Forssjö Pellets AB Pelletsvärme, pellets, Katrineholm - 4
  • Forssjö Pellets AB Pelletsvärme, pellets, Katrineholm - 5

Forssjö Pellets AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnForssjö Pellets AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande13.08.2009
Org.nr:5567870216
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall100000 - 499999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch16291 Tillverkning av förädlade trädbränslen

Exekutiva befattningar/Administration

Hans Åke Gunnar JakobssonOrdförande
Axel Peter Johan Gabriel GyllengahmVerkställande direktör
Anders Fredrik Gabriel GyllengahmLedamot
Axel Peter Johan Gabriel GyllengahmLedamot
Hans Åke Gunnar JakobssonLedamot
Erik Axel Gabriel GyllengahmLedamot
Louise Elsa Kristina GyllengahmLedamot
Karin Gunborg Maria GyllengahmLedamot
Ove Andreas MathiasenRevisor

Möjliga telefonnummerformat

01507340001-507 34 00015-07 34 000150-734 00