Om Form/Design Center

Form/Design Center är en plats och ett nav för kunskap och inspiration, för erfarenhetsutbyte och nätverksbyggande inom form, arkitektur och design. Ett tillgängligt centrum för en bred allmänhet men också för den specifikt ämnesintresserade och branschanknutne.

Organisation

Verksamheten profileras genom magasinhusets tre publika våningsplan. Huset fungerar både som en arkitektur- och designscen för fördjupande och reflekterande utställningar, blandat med mindre och kortare nedslag i vad som händer just nu inom fältet vi verkar inom. Huset fungerar även som ett socialt rum för workshops, föreläsningar eller offentliga samtal.

Form/Design Center verkar även i olika utvecklingsprojekt och samverkar med många andra kulturinstitutioner och kunskapsplattformar kring branschsatsningar, kunskapsseminarier och eget skapande.

Form/Design Centers övergripande mål är att vara en än mer aktiv del av en nationell politik inom det samlade ämnesområdet – form, arkitektur och design. Att, med bas i dagens verksamhet, verka för att området ska bidra till en god livsmiljö och göra nytta för den enskilda individen och för en hållbar samhällsutveckling. Men också att vara en plats för kunskap för många, en plats som ska skapa starka upplevelser och locka till kreativitet men också förmedla kunskaper och främja kritisk dialog.

Form/Design Center drivs av Svensk Form Syd som är en ideell förening. Form/Design Center drivs med stöd av Malmö Stad, Region Skåne och Statens Kulturråd.

Form/Design Centers utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Form/Design Center Design, formgivning, Malmö - 1
  • Form/Design Center Design, formgivning, Malmö - 2
  • Form/Design Center Design, formgivning, Malmö - 3
  • Form/Design Center Design, formgivning, Malmö - 4
  • Form/Design Center Design, formgivning, Malmö - 5
  • Form/Design Center Design, formgivning, Malmö - 6

Form/Design Center, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnSvensk Form Syd - Form/Design Center
BolagsformIdeell förening
Datum för upprättande01.01.1975
Org.nr:8460009601
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch94990 Verksamhet i andra intresseorganisationer

Exekutiva befattningar/Administration

Omdömen om Form/Design Center

Leena Höijer

mer än ett år sedan

Hit går jag alltid när jag är i Malmö. Jag älskar den här butiken och även själva byggnaden. Drömmer om att få bo i huset, det är helt fantastiskt.