Om Folkare Begravningsbyrå AB

Det finns få händelser i livet som förändrar ens tillvaro så oerhört som när en anhörig eller kär vän avlider. Det kan vara svårt att inse vad som har hänt och vi ställs ofta inför frågan, Hur gör jag nu?

Vi har jour dygnet runt och är auktoriserad av SBF

Planera begravning

Det finns få händelser i livet som förändrar ens tillvaro så mycket som när en anhörig avlider, en situation som vi kanske tidigare aldrig ställts inför. Det kan vara svårt att inse vad som har hänt.

Tillsammans med familjen, släkt och/eller vänner kan man diskutera hur man vill att begravningen ska se ut. Det kanske finns speciella önskemål om musik, ceremoni, begravningstransporter eller något annat.

Är du nära anhörig som skall hantera begravningen och har praktiska frågor kring allt runtomkring, bör du så snart som möjligt kontakta oss.

Hur gör jag nu?

Att mista en nära vän eller anhörig är något man aldrig kan vara riktigt förberedd på. Det är helt naturligt att man känner sig osäker och orolig inför vad som komma skall. Du kan här läsa vad som är viktigast i det första skedet efter det att ett dödsfall inträffat.

Hämtning: Om dödsfallet har skett i hemmet eller på annan plats utanför sjukhuset måste hämtning ske. Detta efter att läkare har kontaktats och bekräftat dödsfallet. Hämtning bör göras inom någon dag då den avlidne behöver flyttas till ett kylt utrymme.

För utförande av hämtningar har vi jourverksamhet dygnet runt vilket innebär att ni närsomhelst kan nå oss på vårt telefonnummer som ni finner under fliken "kontakta oss" eller här längst ner på sidan.

Det vanligaste är att hämtningen sker med bår, men man kan även kistlägga direkt i bostaden och sen föra kistan direkt till det gravkapell man önskar.

Vad gör vi på begravningsbyrån?

Om dödsfallet sker i hemmet eller annan plats utanför sjukhuset måste hämtning ske. Först måste läkare kontaktas för att konstatera dödsfallet samt utfärda ett dödsbevis.

När vi sedan får samtal från Er kommer vi att komma med begravningsbil och bår och föra den avlidne till ett svalt kapell som här i Avesta ligger på lasarettsområdet. Vi lämnar även broschyren "Hur gör jag nu" samt bokar en tid med Er då ni i lugn och ro, antingen hemma vid Er eller hos oss på begravningsbyrån får samtala kring hur begravningen skall utformas.

För utförande av hämtningar har vi jourverksamhet dygnet runt.

Att tänka på vid dödsfall

Ett dödsfall kommer alltid överrumplande. Det är då inte lätt att tänka klart och rationellt på allt som måste ordnas. Till Er hjälp har vi gjort en checklista över sådant som kan vara värdefullt att tänka på. En del av det uppräknade kanske inte är aktuellt i din situation. Du kan även komma in och hämta den mer utförliga broschyren ”Ett stöd för minnet”.



Tackkort och tackannonser

Efter begravningen är det vanligt att framföra ett tack till de som på olika sätt har hedrat den avlidne med te.x gåvor till fonder, blommor, telefonsamtal m.m. Kontakta oss så hjälper vi Er att beställa tackkorteller utforma en tackannons.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 1
  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 2
  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 3
  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 4
  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 5
  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 6
  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 7
  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 8
  • Folkare Begravningsbyrå AB Begravningsbyrå, Avesta - 9

Folkare Begravningsbyrå AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnFolkare Begravningsbyrå AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande18.09.2017
Org.nr:5591257083
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall5000 - 9999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch96030 Begravningsverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Jan Jörgen StoltzLedamot
Kerstin Linda Marie StoltzSuppleant
Emil Ivar Mattias ForslingHuvudansvarig revisor