Om Davidsons Skomakeri AB

Välkommen till Davidsons Skomakeri! I massproduktionens tidsålder blir den traditionella hantverksskickligheten allt mer bortglömd. På Davidsons Skomakeri gör vi allt för att motarbeta den trenden.

Davidsons Skomakeri

Som en av få skomakare med mästarbrev erbjuder vi djupgående kunskaper inom skor och skovård, i kombination med produkter i världsklass.

Resultatet blir en upplevelse av den gamla skolan där personlig handledning står i centrum och yrkesstoltheten återspeglas i varje detalj.

I vår butik på Vaksalagatan 14 i Uppsala får du uppleva allt detta personligen i en snygg butik. Här i webshopen låter vi vårt koncept återspeglas genom mycket information, filmer och bilder.

Hos oss köper du skor och dess tillbehör på riktigt.

Davidsons postorderskomakeri

I vår verkstad i Uppsala utför vi alla typer av skoreparationer och service med stor noggrannhet och höga krav på kvalitén.

Därför används bara de bästa materialen på marknaden, bl.a orginalmaterial från Crockett & Jones, R.M. Williams och Dainite. Våra lädersulor kommer bl.a. från Rendenbach, vilka anses vara de allra bästa i världen. Gummisulor och klackar kommer från Vibram, vilket nog får anses vara det bästa gummimärket i världen.

Vi är specialiserade på randsydda skor och helbottning av Bally curlingkängor. I vår butik i Uppsala tar vi emot de flesta typer av reparationer, men via postorder kan vi inte ta emot allt. Vi nekar bl.a. skor som är i dåligt generellt skick, eller ändringar som kräver utprovning.

Låt skorna vila med skoblock

Man säger att läder andas och det innebär att det finns massor av porer i skinnet som har förmåga att suga upp fukt och släppa ifrån sig det. Därför behöver alla skinnskor vila mellan varje användning för att kunna släppa ifrån sig fukten. När det händer tenderar skinn att vilja dra ihop sig vilket gör att en sko gärna "kryper ihop" och böjer sig i gångvecket, vilket ökar risken för sprickor i ovanlädret markant. Därför ska man alltid använda skoblock när skorna vilar, för att behålla en snygg form och öka livslängden. Eftersom man täpper igen skorna med blocket och därmed förlänger torktiden ska man använda ett skoblock i opolerat trä, helst aromatisk ceder som är ett fett träslag och inte spricker lika lätt, och dessutom doftar gott. Träet hjälper till att torka skorna genom att suga upp en del av fukten. Aromatisk ceder har dessutom antibakteriella egenskaper som hjälper till att hålla skorna fräscha.

Man brukar svettas ungefär 4-5 cl/fot om dagen och mycket av den fukten suger skinnet upp för att din fot ska kännas torr, men tillslut blir skinnet "mättat" och då behöver det torka upp till två dagar. Fuktigt skinn slits många gånger snabbare än torrt, så om du tar på dig ett par fuktiga skor, slits fodret ut mycket snabbt, och saltet i fukten dränerar ut garvsyror från skinnet så det torkar, blir hårt och spricker.

Använd dessutom gärna skohorn när du tar på dig skorna för att inte förstöra bakkappan. Mellan foder och ovanläder ligger en bakkappa i hårdare material än skinnet för att stabilisera bakdelen på skon och lättare "låsa fast den" mot foten. Genom att pressa i fötterna i ett par skor utan skohorn händer det lätt att denna förstärkningen viks eller knäcks och fibrerna i kappan bryts, eller att man rentav spräcker skinnet, och skon blir snabbt sladdrig och ostadig. Knyt därför alltid upp dina skor när du tar av dem så du slipper pressa i dem när du ska ta på dem igen. Du ska heller aldrig "trampa av dig skorna", genom att hålla fast den ena skons häl med sulan på den andra. Då trampar du ner bakkappan och fibrerna i den viks eller knäcks, och tappar snabbt sin stabilitet.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 1
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 2
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 3
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 4
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 5
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 6
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 7
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 8
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 9
  • Davidsons Skomakeri AB Skomakare, Uppsala - 10

Davidsons Skomakeri AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnMarcus Davidsons Skomakeri AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande09.11.2010
Org.nr:5568244791
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall1500 - 2999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch47721 Specialiserad butikshandel med skodon, 95230 Lagning av skodon och lädervaror

Exekutiva befattningar/Administration

John Marcus DavidssonLedamot
Jan-Eric Axel RenströmSuppleant
Mats Erik JohanssonRevisor

Omdömen om Davidsons Skomakeri AB

Johan

mer än ett år sedan

Skomästaren ger sannerligen skäl för namnet. Både randsydda och andra skor repareras snabbt och med en finess som verkligen gör att man känner att de gör det lilla extra. Sulade nyss om ett par randsydda skor och fick ekbarksgarvade sulor med handpolering för priset av en vanlig halvsulning - ett mindre mästerverk. Kan varmt rekommendera Davidsons för alla skoreparationer, eller bara en trevlig pratstund.

Arash

mer än ett år sedan

Professionell inom hantverk, hållbarhet, och skötsel av dina randsydda skor. Väldigt bra service för den som gillar att investera för framtiden! Det blir väldigt billiga skor i längden, för den medvetne!

Nils

mer än ett år sedan

Jag hade fått repor i mina läderskor, repor som skomakarna i min egen stad sa inte gick att göra något åt. Jag hade nästan gett upp hoppet om skorna innan jag kontaktaden Davidsons.

Jag fick på ett smidigt sätt skicka in skorna till dem och fick tillbaka skorna inom en vecka. Vilket resultat! Repan som jag hade fått höra inte gick att göra något åt var osynlig och skorna såg till och med bättre ut än när de var nya.

Daniel

mer än ett år sedan

Kunskap, de kan det här med skor! Kanonkvalité på skor och service!!!

Lars H

mer än ett år sedan

Lämnade in ett par skor för sparsulning, vilket jag vet är ett dussinjobb för de här killarna, och dessutom var det ett par skor som inte direkt är i C&J-klass. Trots detta så fick jag tillbaks ett par fantastiskt snyggt sulade/klackade skor, med en finish långt över vad som kan förväntas på ett sånt jobb. Jag kommer definitivt återkomma nästa gång någon av ögonstenarna behöver tas om hand!

Magnus P

mer än ett år sedan

En mycket kompetent skomakare, inget snack om saken. En charmkurs kunde däremot ha varit på sin plats. Har lämnat skor där många gånger, men har nu lessnat på den snorkiga och nedlåtande attityden och halvt om halvt utskällningar. Man kan uppmana folk att ta hand om sina skor och berätta att de har gjort fel och samtidigt vara vänlig. Nu tar vi hela familjens skor till Stora Torget istället, fast vi bor ett stenkast från Davidsons.

Jonas

mer än ett år sedan

Fungerade snabbt och resultatet blev kanon! Skickade in mina skor för sulning och lagning av en repa på tån, på bara ett par dagar var de tillbaka igen. Det var dessutom förpackade i ett snyggt paket, fint inslaget, dvs ingen tejpad bucklig kartong. Jag fick ett par avundsjuka blickar från övriga personer i postkön...Så här enkelt ska det vara att lämna in skorna, tack Davidsonsskomakeri!

T

mer än ett år sedan

Superimponerad av deras skicklighet. De fick liv i mina gamla pistols som började se väldigt slitna ut. Nu håller de ett par säsonger till!

Sara

mer än ett år sedan

Kunnig personal och lagom lång väntetid på klackningen. Kostade lite mer än på förra stället men de 30kr har jag redan "tjänat in" då klackningen hållit dubbelt så länge och verkar klara sig länge till :)

Anders Lindersson

mer än ett år sedan

Mycket gedigen och kunnig service. Bra utbud av kvalitetskor. Samt en väldigt läcker butik!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Blev tipsad om denne skomakare Davidson i Uppsala. Skickade upp mina kängor för ny och högre klack. Efter telefonkontakt skred han till verket och nu fick jag tillbaka de med posten. O,boy is he good!
Jag rejtar världsklass på dig! Kompetens slutar aldrig att imponera! Så... här kommer fler skor...