Om Däckteam Hjo

Välkomna till Däckteam i Hjo. Vi säljer och servar alla sorters däck från den minsta barnvagn till den största grävmaskinen. Vi har även jour alla dagar i veckan 24/7.

Sommardäck

Sommardäck brukar slitas ut fortare än vinterdäck eftersom sommardäckssäsongen är längre än vintern. När sommardäcken slits under 3 millimeter ökar, vid vått väglag, bromssträckan och risken för vattenplaning betydligt. Sommardäcken är olagliga när de slits under 1,6 mm. Den 15 april är sista dagen för byte till sommardäck. Dubbade däck får inte användas under tiden f o m den 16 april t o m den 30 september om inte under denna tid vinterväglag, som motiverar användning av dubbade däck, råder eller kan befaras. Även den som kör på odubbade vinterdäck rekommenderas av Vägverket att byta till sommardäck under sommarhalvåret, eftersom vinterdäck i regel ger längre bromssträcka och sämre grepp på sommarvägar.

Vinterdäck

Det viktigaste när det gäller vinterdäck är nog att byta i god tid. Rätt vad det är slår halkan till. Odubbade vinterdäck kan du montera innan 1 oktober. Dubbade får du vänta till efter 1 oktober med, om det inte blivit vinterväglag före det. Hur tidigt du bör byta beror givetvis på var i landet du bor. Normalt krävs bara 1,6 millimeters mönsterdjup för att din bil ska vara godkänd enligt lagens bokstav. Vintertid gäller 3 millimeter mönsterdjup för att din bil skall vara godkänd enligt lagen.

MC-Däck

Att susa fram på en motorcykel ger en otrolig frihetskänsla, det är inte konstigt att så många faller för just detta fordon. Det gäller dock att alltid tänka på säkerheten när du ska köra motorcykel. Som MC-förare är du nämligen lite mer utsatt för olyckor än vad en bilförare är. En av de viktigaste delarna du måste ha koll på är däcken. Att kontrollera lufttrycket på dina MC-däck regelbundet är viktigt för att se till att körningen blir så riskfri som möjlig. Kom ihåg att däcken ska vara kalla när du kontrollerar lufttryck. Är trycket för lågt så blir däcket uppvärmt mycket snabbare, slits fortare och motorcykeln drar mer bränsle. Är trycket för högt så minskar däckets kontaktyta med vägen vilket gör att du får ett sämre väggrepp. Även däckets mönsterdjup och gummits skick måste kontrolleras då däcken slits på ett annat sätt när det gäller motorcyklar.

Fälgar

Många bilägare tycker idag att det är viktigt deras bilar ser ut, och att ha snygga och moderna aluminiumfälgar gör halva bilen. Något som dock händer under vinterhalvåret är att i samband med däckbyte så åker det på gamla stålfälgar. Nu är inte det nödvändigt längre, då det finns ett stort utbud av moderna och billiga fälgar i aluminium som även lätt klarar av vår svenska vinter. Detta gör att din bil inte blir så trist på vintern utan helt enkelt blir "ögongodis" under hela året.

Däckteam Hjos utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Däckteam Hjo Däckverkstad, Hjo - 1
  • Däckteam Hjo Däckverkstad, Hjo - 2
  • Däckteam Hjo Däckverkstad, Hjo - 3
  • Däckteam Hjo Däckverkstad, Hjo - 4

Kategorier

Möjliga telefonnummerformat

05031018205-031 01 82050-31 01 820503-101 82073532310007-353 231 00073-532 31 000735-32 31 00073-5323100