Om Svenska Byggnadsarbetareförbundet

Förbundet arbetar med tre huvuduppgifter:-Att förhandla med arbetsgivare och träffa avtal om medlemmarnas löner, arbetstid och andra arbetsvillkor.-Att försvara medlemmarnas rättigheter enligt de lagar som gäller på arbetsmarknaden.-Att bistå medlemmarna i deras rätt till försäkringsersättning vid sjukdom, olycksfall, ålderdom, rehabilitering och arbetslöshet.

Bli medlem

Byggnads är fackförbundet för alla byggnadsarbetare. De flesta som jobbar på byggarbetsplatserna i Sverige är med. Bli en i laget du också!

Ditt medlemskap

Som medlem får du alltid stöd, råd och hjälp om du får problem på arbetsplatsen. Därutöver förmånliga rabatter och försäkringar.

Vem kan bli medlem?

Byggnads organiserar alla som jobbar inom bygg- och anläggningssektorn, samt studerande. Här hittar du lista på alla yrkeskategorier.

Byggnads

Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Byggnads, organiserar arbetstagare inom bygg- och anläggningssektorn. Byggnads är LO:s femte största förbund.

Byggnads har i dag drygt 100 000 medlemmar inom ett åttiotal yrkesgrupper. 6 000–7 000 av dem har ett eller flera förtroendeuppdrag.

Byggnads uppgift är att ta tillvara medlemmarnas intressen på arbetsmarknaden och i samhället i stort. Förbundet ska också verka för en samhällsutveckling på grundval av politisk, social och ekonomisk demokrati.

Förbundet arbetar med tre huvuduppgifter:

Att förhandla med arbetsgivare och träffa avtal om medlemmarnas löner, arbetstid och andra arbetsvillkor.

Att försvara medlemmarnas rättigheter enligt de lagar som gäller på arbetsmarknaden.

Att bistå medlemmarna i deras rätt till försäkringsersättning vid sjukdom, olycksfall, ålderdom, rehabilitering och arbetslöshet.

Byggnads är organiserat i elva regioner, vilka i sin tur är indelade i 199 medlemskretsar. Alla förbundets medlemmar ingår i någon medlemskrets och kan där aktivt arbeta för att påverka och utveckla verksamheten.

Byggbranschen är beroende av politiska beslut. Byggnads engagerar sig därför i politiken för att bland annat påverka bostadspolitiken och byggbranschens utveckling.

Byggnads arbetar aktivt och brett med utbildning, information och opinionsbildning, bland annat genom möten, studiecirklar och kurser.

Svenska Byggnadsarbetareförbundets utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Svenska Byggnadsarbetareförbundet Facklig organisation, Norrköping - 1
  • Svenska Byggnadsarbetareförbundet Facklig organisation, Norrköping - 2

Svenska Byggnadsarbetareförbundet, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
Arbetsgivaravgift-
Aktiekapital-
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för moms-
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration