Om Blomsterfrid AB

Blomsterfrid är en unik blomster- och inredningsbutik i den lilla byn Fridhemsberg. I en gammal lanthandel har jag skapat en butik där gammal charm möter framtid. Förutom blommor präglas butiken av historia samt naturnära material som trä, lera och glas. Hos mig är det personliga mötet väldigt viktigt och min önskan är att du som kund ska känna dig full av inspiration och blomsterfrid efter ditt besök. Jag vill värna om hantverksyrket och att du ska känna dig trygg med ditt val av florist.

Nytt liv

Ett nytt liv börjar.

Oavsett om det gäller en gåva vid första mötet, dop, namngivningsceremoni eller födelsedag är det alltid en unik känsla att som florist få skapa något fint till ett litet barn. En liten huvudkrans är bland det sötaste du kan ge, kransen är en evighetssymbol och vad kan passa bättre till just ett barn? Kransen görs av blommor eller gröna blad som sedan vackert torkar och blir ett minne för livet.

Utöver kransar så finns det givetvis många fler blomstergåvor som passar till just barn såsom en "mor och barn-bukett", arrangemang och ljusdekorationer. Kanske har du en egen idé?

Bröllop

Låt drömmarna få bestämma!

Bröllopsdagen kommer att bli ett fantastiskt minne för resten av ert liv!

När det kommer till bröllopsblommor finns det inga gränser. Allt är tillåtet, så låt era drömmar bli till verklighet! Brudbuketten är brudens viktigaste smycke, så låt den spegla era personligheter och förgylla er som brudpar.

Brudbuketter kan skapas med hjälp av många olika tekniker. Den kan vara bunden direkt i handen, plockad som ett vildvuxet fång med sommarblommor eller stucken i en hållare med stickmassa för att få ett nättare handtag och en mer kontrollerad form.

Brudbuketten är bara en liten del när det gäller blommor till bröllop. Corsage till brudgummen, tärnbukett, hårsmycken, kransar, bågar och andra utsmyckningar kan också vara betydelsefullt för att förhöja känslan på en av era viktigaste dagar. Låt även vigselplatsen och festlokalen följa denna känsla. Ett vackert dukat bord i festlokalen med personliga dekorationer och ett placeringskort av grönska kan bli ett extra fint minne för er och era nära.

Sorgbinderi

Personligt och innerligt farväl.

Du som anhörig brottas med miljoner tankar och känslor när en anhörig gått bort. Blommorna är en viktig del vid avskedet och begravningen, för att bevara ett vackert och ljust minne, och att ge en nära och varm känsla. Låt dig inte fastna vid det traditionella utan tänk ett steg till. Jag som florist kan hjälpa dig att hedra din familjemedlem eller vän på många fina sätt. Finns det någon plats, någon färg eller blomma som du förknippar med den bortgångne? Ta vara på en känsla ni hade tillsammans och låt blommorna spegla er relation. Det viktiga är att det känns rätt och äkta.

I de begravningsdekorationer jag gör låter jag blommorna få styra, men ett kännetecken är att det ska vara grönskande och lekfullt, lite så som det är i naturen.

Butiken

Blomsterbutik i Fridhemsberg där gammal charm möter framtid.

I den lilla byn Fridhemsberg 4 km från Ullared hittar du Blomsterfrid. Den gamla lanthandeln "Dahlbergs" som varit stängd i 18 år har jag väckt till liv igen och där skapat en blomster- och inredningsbutik. Bland naturnära material och färger kan du hitta moderiktiga inredningsdetaljer, växter och snittblommor som kan förgylla din vardag.

Jag värnar om att återanvända saker som fått träda åt sidan, och har i min butik inrett med möbler och saker som har en historia bakom sig. Till detta sätter jag blommor och andra vackra ting. Här utför jag alla typer av blomsterbinderier som präglas av naturen som finns omkring oss.

Blommor ska få ta plats, grönskan behöver sträcka på sig och växa vilt. Naturen är fantastisk och den har så mycket att ge oss. Jag hämtar mycket inspiration och material från naturen. Att i vardagen få plocka in en gren från ett väderbitet träd och låta den samsas med en vacker blomma kan skapa magi!

Årstiderna har också sin stora betydelse, allt måste få ha sin tid. Allt från den första lilla snödroppen som bryter sig genom frusen mark tidigt på våren, till de färgsprakande lövträden på hösten! Naturen när den är som bäst.

Välkommen till min frihet! Välkommen till Blomsterfrid!

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 1
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 2
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 3
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 4
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 5
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 6
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 7
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 8
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 9
  • Blomsterfrid AB Blommor, Falkenberg - 10

Blomsterfrid AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnBlomsterfrid AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande13.02.2015
Org.nr:5590039953
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall1000 - 1499
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch47761 Specialiserad butikshandel med blommor och andra växter, frön och gödselmedel

Exekutiva befattningar/Administration

Per Arvid Morgan PerssonLedamot
Maria Ann-Sofi Kristina PerssonSuppleant