Om Betahälsan AB

Inom fysioterapi är rygg- och nackproblem vår främsta specialitet med dagliga akuttider.Vi erbjuder modern Företagshälsovård med snabba och kundanpassade insatser och hälsoundersökningar

Företagshälsovård

Betahälsan företagshälsa vänder sig till små och medelstora företag och blir er samarbetspartner för en god hälsa hos era medarbetare och ert företag.

Betahälsan jobbar för att undvika sjukskrivning. Om det inträffar träder vårt rehabiliteringsteam in för en så snabb arbetsåtergång som möjligt.

Teamet gör en helhetsbedömning av individens arbetsförmåga och sätter in de resurser som behövs för att den anställde ska fungera på arbetet.

Betahälsan gör även rehabutredningar och funktionsbedömningar vid behov.

Hälsokontroller

Betahälsan utför moderna hälsokontroller baserade på senaste forskningsrönen om hur man stärker sin hälsa och undviker sjukdom. Boka en tid för en Hälsoundersökning Bas eller Utökad på 046-888 38 80. Både företag och privatpersoner är välkomna.

Rygg- och nackproblem

Betahälsans fysioterapeuter är specialiserade på rygg-, nack- och axelproblem och löser de flesta smärttillstånd inom dessa områden. Akuta såväl som kroniska. Kombinationen av att de även är ergonomer gör att återfall förebyggs och du får egna redskap att hantera smärtan om den återkommer.

Ergonomi

Betahälsan är specialister på ergonomi, i synnerhet kontorsergonomi. Vi ser till att er arbetsplats blir optimal och förhindrar smärtuppkomst från främst nacke, rygg, axlar och armar. Beställ en ergonomiföreläsning för att öka kunskapen hos era anställda om hur man undviker problem vid datorarbete - även på hemmaplan.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Betahälsan AB Företagshälsovård, Lund - 1
  • Betahälsan AB Företagshälsovård, Lund - 2
  • Betahälsan AB Företagshälsovård, Lund - 3
  • Betahälsan AB Företagshälsovård, Lund - 4
  • Betahälsan AB Företagshälsovård, Lund - 5

Betahälsan AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnBetahälsan AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande03.04.2008
Org.nr:5567549430
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall3000 - 4999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch86905 Fysioterapeutisk verksamhet o.d., 86212 Annan allmän öppen hälso- och sjukvård, ej primärvård

Exekutiva befattningar/Administration

Eva Margareta EkesboVerkställande direktör
Eva Margareta EkesboLedamot
Maria Charlotte Bergenek BierichSuppleant

Omdömen om Betahälsan AB

Anna Scholtz

mer än ett år sedan

Med Betahälsans hjälp har jag blivit smärtfri. Det var många turer inom vården och mycket morfin innan jag hittade Eva Ekesbo på Betahälsan i Lund. Nu är jag smärtfri och har snart vanlig rörlighet i rygg och bäcken. Jag är så tacksam!!

Susanne

mer än ett år sedan

Jag har under många år haft problem med nacksmärtor, spänningshuvudvärk och migrän.
Under årens lopp har jag sökt hjälp hos massörer, läkare, kiroprakter och åtskilliga
sjukgymnaster, dock utan något varaktigt resultat.
Jag är jätteglad att jag hittade Betahälsan, här kom jag i kontakt med Eva som efter alla dessa år
har lärt mig hur min kropp fungerar, och framförallt varför den inte alltid fungerar.
Mina problem har minskat avsevärt och det är alltmer sällan jag har huvudvärk.
Jag har fått jättebra hemövningar så nu kan jag kan jobba vidare på egen hand.
Jag är verkligen toppennöjd och vill varmt rekommendera alla som har liknade problem
att söka sig hit, det är värt varenda krona.

Paulina

mer än ett år sedan

Jag hade under flera år (till och från) haft extrema problem med min rygg (sjukskrivning, sängliggande osv) med kraftiga strålningar ner i benet (konstaterat diskbråck i ländryggen). Jag hade varit hos diverse sjukgymnaster, läkare, en homeopat (ja, jag testade allt), men ofta bara med tillfälliga resultat. Jag kom i mars 2013 i kontakt med Eva Ekesbo på Betahälsan och då vände det! Efter två besök (med hemövningar) hade strålningen i benet försvunnit! Det kändes nästan som ett mirakel! Efter bara några månader var jag "som en vanlig person" och nu har jag mina min medvetenhet, min övningar och min kunskap som verktyg och jobbar, tränar och lever helt normalt. Eva är fantastisk! Hon är otroligt kompetent och hittar hela tiden nya vägar och lösningar för att komma framåt. Jag rekommenderar alla i min omgivning med minsta lilla ryggproblem att söka sej till Eva på Betahälsan! Hon har gjort underverk med min rygg!

Per

mer än ett år sedan

Efter ett bra tag med problem med nacken och yrsel skulle jag genom företagsvården få hjälp av en sjukgymnast på Betahälsan. Det hon gjorde var att spänna fast mig på en brits och sedan dra i huvudet för att "sträcka nacken". Detta gav upphov till 2-3 månader av oregelbunden hjärtrytm, vilket var extremt otrevligt. Har verifierat det med både kiropraktor och kardiolog att Betahälsans beteende var upphovet till hjärtrytmen hos mig. Jag fick kommentarer som "Tja, vet man inte vad man gör så kan man ställa till mycket oreda". Konfronterade sjukgymnasten i frågan, men hon villle absolut inte ta detta på sig att det skulle vara hennes fel. Aldrig mer Betahälsan!

Svar från företaget

Vi beklagar att du upplevt behandlingen hos oss som obehaglig och att syftet med den inte framgått. Stelhet och värk i nacken kan ibland härledas till diskarna i kotpelaren och dess påverkan på nervrötterna. I dessa fall är traktionsbehandling ett av behandlingsalternativen. Den syftar till att öka avståndet mellan kotorna så att diskarna får större utrymme och på så sätt inte stör kringliggande vävnad. Traktion utgör en del av behandlingen och patienten får oftast med sig övningar att göra hemma för att påverka rörligheten ytterligare. Något samband mellan manuell traktion och påverkan på hjärtat finns inte så där har du tyvärr blivit felinformerad. På Betahälsan arbetar vi evidensbaserat och patientsäkerheten är en viktig fråga för oss. Det är beklagligt att denna information inte framgått i samband med behandlingen så att du kunde känna dig trygg vid besöket. Du är välkommen till oss om du har fler frågor.

Christine Kiliam Hinsell

mer än ett år sedan

Jag kom till Betahälsan med starka smärtor i nacke, rygg, kind och knän. Genom de övningar jag fick sjönk smärtnivån snabbt. Fysioterapeuten förklarade för mig på ett sätt som gjorde att jag förstod varför smärtan uppkommit, och vad jag behöver göra för att använda kroppen på rätt sätt framöver. Fysioterapeuten känns som en magiker, och har massor av kunskap och engagemang som hon delar med sig av. Som det känns just nu, kommer jag att anlita en McKenzie-fysioterapeut livet ut!

Mikael Petersson

mer än ett år sedan

Efter 6 veckor med bibliska smärtor i nacken hittade jag till Betahälsan. DEn hjälp jag fick är jag oerhört tacksam för. Är nu åter på jobbet.

Per-Ola Arvidsson

mer än ett år sedan

Jag har haft huvudvärk i hela mitt vuxna liv och har sökt hjälp inom sjukvården många gånger. Dock så har jag inte kunnat få nämvärd hjälp. Det var inte förrän jag fick hjälp av Beta hälsan i lund som jag nu under ett år har avsevärt reducerat min huvudvärk från 3 gånger i veckan till 3 gånger i månaden.

Carina Elmér

mer än ett år sedan

Hittade Betahälsan på nätet efter en vecka med riktigt, riktigt ont i ryggen. Fick först berätta om mig mina problem och Eva konstaterade rätt snabbt att det var min ländrygg som krånglade. Därefter fick jag lära mig att göra bakåtböjningar som hjälpte med en gång. Köpte också en liten kudde att ha som stöd för ryggen så fort jag sitter vilken i sin tur gör att jag sitter rätt. Fortsatte träna på egen hand, snabbt och enkelt. Gjort ett återbesök och nu vet jag vad jag ska göra för att förebygga kommande problem. Med tanke på att de flesta av oss någon gång i livet får problem med rygg/nacke borde alla boka in ett besök hos Eva eller hennes kollegor på Betahälsan och få en genomgång. Du servar din bil regelbundet och varför inte serva dig själv! Dessutom är det mycket billigare. Jag blev grymt imponerad över snabbheten&enkelheten i McKenziemetoden och inte minst resultatet. Dessutom lätt att förstå och ta till sig av för mig som lekman. Min sjukgymnast Eva var väldigt lyhörd och samtidigt både kompetent och tydlig.

Möjliga telefonnummerformat

046888388004-688 838 80046-888 38 800468-88 38 80046-8883880