Om Backlunds Boende i Dalarna

Rum och stuguthyrning med Bed and Breakfast eller självhushåll. Ett smakfullt inrett boende med gammeldags charm. Naturnära lugn miljö med utsikt över sjön Siljan. Besök kultur- evenemang och sevärdheter.

Mer om oss

Vi är ett litet familjeföretag som startade 2001 med att hyra ut vårat Dalarum i vårat hem. Vi byggde till tre övernattningsstugor 28 kvm med sex bäddar i varje och timmerloft och härbre , på våran skogsbelägna gård där vi själva bor, som ligger på övre sidan Rkv 70.

Familjens privata bostad består av flera äldre timmerbyggnader som flyttats från bl.a Kaltövåsens fäbod som familjen fortfarande äger och varit i drift under 350 år, välbesökt besöksmål under sommaren.

Vi har renoverat vårat B&B och hyr ut tretton rum med totalt 34 bäddar i dubbel, enkel och familjerum. vi bedriver idag rum och stuguthyrning. Vi har även ett närliggande B&B fastighet som kan hyras med 8-12 bäddar.

Historia

Vikarbyn var som synes en rätt betydande turistort under 1920-30 och 40-talet. Man kunde naturligtvis inte konkurrera med de stora Sjurbergs hotellen om de turister som dessavanligtvis vände sig till. I stället siktade man in sig på en medelklass som inte hade så höga krav på standard. Många hem och större gårdar öppnades upp under sommaren och tog emot gäster.

Vikarbyn räknas till en av Sveriges största byar och i början av 1960-talet drogs riksväg 70 genom byn och den gamla bebyggelsen. I dag är byn delad och omger bägge sidorna av riksvägen. Nutidens turistliv har ändrat karaktär och bygdens bofasta befolkning har inrättat sig därefter. Privat stugor dominerar idag uthyrningen till besökaren.

Bildgalleri

  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 1
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 2
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 3
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 4
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 5
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 6
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 7
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 8
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 9
  • Backlunds Boende i Dalarna Bed & breakfast, Rättvik - 10

Backlunds Boende i Dalarna, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

-

Bolagsform

-

Datum för upprättande

-

Org.nr:

-

Arbetsgivaravgift

-

Aktiekapital

-

Omsättn.intervall

-

F-skatt

-

Registrerad för moms

-

SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

reviews aboutName

B

Britt Konnander

moreThanAYearAgo

Storslaget ställe med utsikt över Siljan. Mycket trevligt, mysigt och personligt inrett boende. Mycket god frukost och fantastiskt värdpar. Vi kommer definitivt tillbaka igen.