Om Bäckhästen Bageri & Café

I gränstrakterna mellan Halland och Småland finns gården Bäck, och här finns Bäckhästens Bageri & Café. Det hela började med att vi undrade varför bröden blev så mycket bättre när vi bakade i den vedeldade ugnen som vi hade i vårt hus. Nu har vi ett bageri med en större ugn och bakar till försäljning.

Vår brödfilosofi

Vi bakar bröd som vi själva vill äta! Det betyder att smak och kvalité är det viktigaste och konkret innebär det att vi bara använder ekologiska ingredienser och bakar med helt hantverksmässiga metoder.

Mjölet är närproducerat, en del så nära det går-direkt från våra egna åkrar.

Allt bröd bakas med surdeg och långa jästider.

Självklart finns det inga tillsatser, E-nummer, potatisflingor eller emulegeringsmedel i våra bröd.

Sist men inte minst, allt bröd bakas i vår stora vedeldade stenugn, vilken utgör själva hjärtat och stommen i hela bageriet.

Bageriet

Det började i källaren i vårt hus. Där finns det en gammaldags vedeldad stenugn. I den bakade vi för eget behov, och eftersom brödet i den blev mycket godare än än i spisens ugn tyckte vi att vi kanske kunde baka åt andra också. Vi gjorde i ordning så att vi också kunde baka till försäljning, och det var roligt att märka att så många andra också uppskattar brödet vi bakar Det blev fler och fler som frågade efter våra bröd, och nu har vi byggt ett nytt bageri med större ugn, så att vi kan baka mera bröd och få det mer lättarbetat.

Caféet

Varmt välkomna till vårt café - Vi serverar helt enkelt det vi själva helst vill äta!

Njut av fika i det nybyggda caféet med uppsikt över kakdisken eller i trädgården, bland smålanden intill hagen, när vädret bjuder in till det. Om det är lite för kyligt eller regnigt för att sitta ute är det nästan ännu bättre, det finns gott om plats i vårt härliga växthus, mitt bland gurkor och tomater, mandelträd och slingrande passionsfrukter. En våning upp är det utsiktsplats mot hagen som gäller, här finns även en lekhörna för de lite mindre om de vill ta en paus från fikandet.

Gården

På vår KRAV-certifierade gård odlar vi smakrika kultursorter av spannmål, och ett par hundra sorters grönsaker och blommor. På så vis har vi alltid tillgång till säsongens finaste grönsaker och örter att servera i caféet.

Förutom grönsaksodlingarna går en stor andel av åkrarna åt till att odla foder till djuren men vi odlar också brödsäd som vi använder i bageriet, till exempel är ölandsvete är en återkommande favvorit. Gården, i den lilla byn Bäck, ligger i västligaste Småland och i östligaste delen av Hallands län. I omgivningarna finns en mängd små sjöar, byar med åkrar och slingrande vägar insprängt i skogen som annars breder ut sig på kanten upp mot Småländska höglandet. Många fornlämningar vittnar om att det bott folk här ända sedan de första stenåldersjägarna kom upp längs Nissans vattensystem så det finns många som odlat säd och samlat ihop hö i samma omgivningar som vi nu gör det. Bakat bröd har de alldels säkert också gjort nästan lika länge.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 1
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 2
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 3
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 4
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 5
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 6
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 7
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 8
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 9
  • Bäckhästen Bageri & Café Bageri, Hylte - 10

Bäckhästen Bageri & Café, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
Arbetsgivaravgift-
Aktiekapital-
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för moms-
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration