Om Axima

Aximakoncernen är ett maskinhandelsföretag verksamt på 21 platser i följande län; Västra Götaland, Värmland, norra Halland, Jönköping, Östergötland, Södermanland, Örebro och Kalmar län.Orterna vi finns på är Björnhult, Erikstad, Flen, Floby, Färjestaden, Gamleby, Grästorp, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Kisa, Kumla, Kungälv, Lidköping, Linköping, Munkedal, Norrköping, Skövde, Säffle, Veddige, Vimmerby, Vetlanda och Motala.

Lantbruk

Lantbruk är Aximas största affärsområde och vi erbjuder kompletta maskinlösningar för framtidens lantbrukare. Traktorer och tröskor från Case IH och New Holland, Horsch kvalitetsmaskiner med sprutor, gödningsspridare, såmaskiner och jordbearbetningsmaskiner är bara några exempel på vad Axima kan erbjuda.

Entreprenad

Axima säljer och lagerför ett stort sortiment av entreprenadmaskiner. Sortimentet består bland annat av grävlastare, små som stora bandgrävare, hjulgrävare, teleskoplastare och allt från kompakta till stora hjullastare. JCB har även ett speciellt Agrisortiment där maskinerna är särskilt anpassade för de behov som råder i lantbruket med bla starkare motorer.

Skog

Axima har ett brett sortiment av maskiner och tillbehör till den aktiva skogsbrukaren. Vi säljer Vretens breda sortiment av huggarvagnar, snöblad och vägskrapor. I Grästorp och Floby saluförs Husqvarna motorsågar, gräsklippare, skyddskläder och skogstillbehör. Jonsereds kompletta sortiment säljer vi i Munkedal och Lidköping. För effektiv vedhantering hemma på vedbacken tillhandahåller vi Palax effektiva vedmaskiner.

Park & Grönyta

Inom grönyta är Toro flaggskeppet som säljs i Floby och Jönköping. Axima kan erbjuda enkla handgräsklippare, Husqvarna automower, åkgräsklippare i alla storlekar för villaägaren eller uppemot 5 meters klippbredd för proffsen.

ATV

Behöver du ny fyrhjuling? Axima säljer ATV och UTV av flera kända märken. Polaris säljer vi i Grästorp, Lidköping, Kungälv och på Hallands Maskin i Veddige. Suzuki saluförs av anläggningen i Floby, Erikstad, Jönköping och Munkedal. Vi säljer även kärror och andra tillbehör till din fyrhjuling.

Aximas utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Axima Lantbruksmaskiner, Munkedal - 1
  • Axima Lantbruksmaskiner, Munkedal - 2
  • Axima Lantbruksmaskiner, Munkedal - 3
  • Axima Lantbruksmaskiner, Munkedal - 4
  • Axima Lantbruksmaskiner, Munkedal - 5
  • Axima Lantbruksmaskiner, Munkedal - 6

Axima, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Axima AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

04.09.2004

Org.nr:

5566659487

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

2125000

Omsättn.intervall

500000 - 999999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

46610 Partihandel med jordbruksmaskiner och -utrustning, 33120 Reparation av maskiner, 45110 Handel med personbilar och lätta motorfordon, 95220 Reparation av hushållsapparater samt av utrustning för hem och trädgård

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Matthias Johansson

Verkställande direktör

Åke Carl Lindell

Ledamot

Jan Morgan Ingemar Broberg

Ledamot

Johan Bo Anders Fredricson

Ledamot

Åke Carl Lindell

Ledamot

Matthias Johansson

Suppleant

Lars Ove Bäckström

Huvudansvarig revisor

Kjell Christer Larsson

Finansiell information

Omsättning

1 169 220 tkr

Vinstmarginal

3,8 %

Anställda

145