Om Astrid Lindgrens Värld AB

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna får möta Astrid Lindgrens figurer i sina riktiga miljöer. Välkommen!

Här blir sagor verklighet

Var med när Emil i Lönneberga hissar upp lilla Ida i flaggstången, lek kull med Pippi Långstrump eller gå på upptäcktsfärd i Mattisborgen. I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet, och mellan teater och lek, är hela tiden flytande. Parken är full av fantasifulla lekplatser och från våra många teaterscener hörs musik och sång under hela dagen. Blir ni hungriga letar ni upp en trevlig picknickplats eller tittar in på någon av våra restauranger där det serveras rejäl småländsk mat, lagad med råvaror från trakten. Trötta efter en dag full av lek och oförglömliga möten sover ni skönt i en stuga alldeles intill parken.

Sveriges största utomhusteater

Har du inte läst Astrid Lindgrens böcker så har du kanske sett någon av filmatiseringarna eller hört musiken. Att se välkända scener från Astrid Lindgrens berättelser spelas upp framför dina ögon och höra de klassiska sångerna sjungas av Pippi, Emil, Alfred och alla de andra är en viktig del av upplevelsen i Astrid Lindgrens Värld.

Bo med parken utanför knuten

Om du har en bit att åka kan det vara bra att veta att det finns möjlighet att sova bekvämt i direkt anslutning till Astrid Lindgrens Värld. Vårt eget gästboende ligger bara 200 meter från huvudentrén till parken. Om du vill bo i stuga kan du välja allt från en enklare campingstuga med dusch och toalett i vårt moderna servicehus (dusch, toaletter, kök och tvättstuga) till att bo i en stuga med eget badrum, kök och uteplats. Mer information om våra olika boendetyper hittar du här.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 1
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 2
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 3
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 4
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 5
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 6
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 7
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 8
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 9
  • Astrid Lindgrens Värld AB Turistattraktioner, utflyktsmål, Vimmerby - 10

Astrid Lindgrens Värld AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnAstrid Lindgrens Vimmerby AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande06.08.1987
Org.nr:5563033033
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital75600000
Omsättn.intervall100000 - 499999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch90040 Drift av teatrar, konserthus o.d., 90020 Stödtjänster till artistisk verksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Nils Olof NymanOrdförande
Karin Anna Birgitta MattssonLedamot
Anders Henrik LindgrenLedamot
Tina Paulina ReschLedamot
Nils Olof NymanLedamot
Mats Gustaf Ewald WedinLedamot
Nils Jacob Gösta KällLedamot
Annie Marie Therése LööfLedamot
Sven Joacim JohanssonExtern verkställande direktör
Tomas Lev Anders NöjdRevisor
Kerstin Inger Maria KlingstedtRevisor

Visar 4 av 11

Omdömen om Astrid Lindgrens Värld AB

Anonym användare

mer än ett år sedan

Ett ställe som barnen verkligen älskar och det bara glittrar i ögonen på de!

Men att ni ska kräva as mycket pengar på en parkering.Biljetterna in as dyra å allt där inne är med as dyrt.
Borde ni inte istället ha rimliga priser så ännu fler skulle kunna ta sej dit?
Är väl för barnens skull man åker dit å inte för än själv? Men ändå är biljetterna dyrare för en vuxen än ett barn.

Å sen när man betalat allt så är det ändå inte säkert man får plats å se på alla shower som är heller? Å på vissa ställen så visas bara en show på hela dagen. Det råka vi själva ut för.

Annar är väl allt perfekt där för barnen de får möta pippi å emil osv!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Ett roligt ställe för alla åldrar, jag tycker bäst om Nils karlsson pysslings hus. Allt är stort och man vill bara börja klättra i allt. hihi. Men det är ganska dyrt, men det är de värt.

:(

mer än ett år sedan

Här sugs det pengar av en precis överallt. Utöver den svindyra biljetten så börjas det att plockas av en pengar redan på parkeringen, sedan för att få låna skrinda. Är barnen törstiga så kostar det som en lunch ute att få ett par festisar. Vi blev nog avplockade hela biljettsumman igen bara för att ta oss igenom dagen. Räkna inte med att ha råd till mycket annat på semestern efter denna dagen. Var så glad att bilen redan var vältankad när vi skulle hem igen. Maten i restaurangen är tråkig och vanlig. Kan svängas ihop bättre hemma på en kvart. Två teatrar hann vi med i trängseln, men det var lika kass som resten av dagen.
Inte ens barnen vill åka dit igen. Skönt att man är hemma.

Sven

mer än ett år sedan

Besøkte denne parken sommeren 2011 med fire barn i alderen 6-9 år. Det var stor suksess. Vi var her to dager og da hadde man god tid til å få med seg det meste. Mattisborgen var en definitiv høydare og Pippi showet var også veldig populært. Bra opplegg med at karakterene går rundt i parken og underholder mellom showene. Kan anbefales!

Tobias Johansson

mer än ett år sedan

Allt toppen men saknar bra matställen. Nya showen vid Mattisborgen var en höjdare.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Ytterst anpassat för barnfamiljer! Vi ska snart dit igen.

maria i växjö

mer än ett år sedan

Var på ALV i helgen och tappade bort pojkens jacka...Ringde dit i tisdags och de skulle kolla om de fått in den. Hon ringde tillbaka och sa att de hade hittat den. De skulle skicka den till mig. Vart ska jag sätta in pengarna då sa jag för portot? -Nej det ska du absolut inte göra sa hon- det står vi för! Blir man glad eller? ALLT numera kostar ju men jag blev SÅÅÅÅ glad och sen hade jag den hemma dagen efter =) Mycket bra service! =) TACK!!

IK

mer än ett år sedan

Vi råkade hamna¨på astrid lindgrens värld en regnig dag. Men vi hade regnkläder med oss så vi gick in iaf. Man räknade m att få se alla dessa fantastiska figurerna som pippi,ronja......men alla dom höll sig ngn annanstans pga regnet. Vi hittade flera sådana lappar. Jag kände bara att det var helt FEL. Hit kommer jag och betalar en massa pengar och så får jag inte se en skymt av personligheterna. Värdelöst.Kan Jag och mina barn vara ute i regnet så är det väl inte för mkt begärt att få det man bet för?!

Robert Wensman

mer än ett år sedan

Biljetterna är dyrare än skara sommarland, och varför vuxna ska betala mer än barnen för inträdet är för mig en gåta? För att det ska finnas någon rimlighet i det måste det finnas något av intresse för oss vuxna som inte längre är intresserade av sagor.

André

mer än ett år sedan

Det var en ganska tråkig upplevelse för väldigt mycket pengar. Fanns inte mycket där, några dåliga uppvisningar.

Ingrid

mer än ett år sedan

Hela upplägget är fantastiskt... men det är lite långt att gå mellan eventen, och det hade behövts lite underhållning där emellan.... svårt att veta hur och vart man ska gå...

Torbjörn

mer än ett år sedan

Tråkigt att läsa allt negativt här, men kan tyvärr bara hålla med. Använd pengarna till något roligt istället.

Erik Andersson

mer än ett år sedan

Var på ALV för några dagar sedan och parken visade sig vara precis den överskattade turistfälla som jag befarat. 20 min bilkö bara för att komma in på parkeringen. Väldigt mycket folk och trängsel. När regnet började vräka ner kl 14 och det visade sig att deras beredskap för det var noll så ledsnade vi och åkte hem efter att ha fått se en halv föreställning. 1100 kr i inträde och fyra timmar i bilen var def inte bra value for money.

Besviken

mer än ett år sedan

Allt gick bra ända till vi kom till Ronja-teatern vid Stora Scenen sent på eftermiddagen. Där var vår yngsta dotter inte välkommen att titta pga att hon satt i barnvagn. Vi blev uppmanade av en otrevlig tjej att ställa ifrån oss vagnen med värdesaker och allt och slita upp vårt trötta barn ur vagnen för att hon skulle få se uppträdandet. Prova det med en gnällig 2-åring kl 16.30 efter en hel dag...! Fruktansvärt! Det hela slutade med att jag ensam fick sitta kvar med äldsta barnet medan min man fick gå ut med yngsta dottern. Båda två missade hela föreställningen. Tyckte så synd om vår minsta dotter efter detta. Vi som trodde att Astrid Lindgrens Värd var för familjer så kan man inte ens hantera en barnvagn... Tråkigt!

Tommy

mer än ett år sedan

30 grader varmt, mitt i Juli och smockfullt. Vi förberedde oss på fullt krig med stressade föräldrar, gråtande barn, snabbmat och dålig sikt. Det blev tvärtom. Effektiv och snabb parkeringsservice, snabbt genom kassan, hyrde skrinda och direkt till Pippi föreställningen där vi faktiskt både såg och hörde. Så forsatte dagen. Ingen pommes frites så långt ögat nådde endast riktig mat på bra restauranger till hyfsade priser. Trots att det förmodligen var fullt så gick allt väldigt smidigt. Ett tips är att spendera två halvdagar här, intrycken är många och de små blir snabbt trötta. Se till att bo på Fredensborgs Herrgård när ni ska hit så blir resan en fullträff.