Se på karta
Östra hamngatan 1141110 Göteborg

På Medicinhistoriska museet hittar du spännande berättelser om Göteborgs medicinhistoria. Här finns allt från åderlåtningsinstrument till psykiatrins historia. Personliga berättelser och livsöden blandas med föremål från Sahlgrenska sjukhuset. Här samsas konst från studieverksamheten på Lillhagens sjukhus med några av Göteborgs stora medicinhistoriska upptäckter. Museet ligger i centrala Göteborg. Välkommen in!

Kaserngården 670365 Örebro

Örebro läns museum är en levande mötesplats för alla åldrar.Genom möte med konst och kulturhistoria vill vi att besökare ska få nya perspektiv på sig själva och omvärlden. På Örebro slott har vi familjeaktiviteter och visningar året runt och på Siggebohyttans bergsmansgård under sommaren. Vi arrangerar också visningar och vandringar i kulturmiljöer runt om i länet.

Frövifors71830 Frövi

Följ med oss på en resa 100 år bakåt i tiden! Ett intakt pappersbruk från början av 1900-talet finns bevarat vid övre fallet i Frövi–Frövifors Pappersbruksmuseum. Det är Sveriges enda industriella pappersbruksmuseum.

Fågelsjö Gryssjövägen 182770 Los

Fågelsjö gammelgård, även kallad gården Bortom Åa, är en av de sju Hälsingegårdar som den 1 juli 2012 förtecknades på UNESCOs världsarvslista.Vi erbjuder guidade turer under sommarsäsongen maj - september, sommarcafé, kursverksamhet, kanot- & cykeluthyrning samt bakstuga. STF-anslutet vandrarhem finns i byn och vid byns Bygdegård finns enklare övernattningsrum.Vi finns i närheten av Hamra Nationalpark, Loos Koboltgruva, fina fiskevatten och vandringsleder.