Om Agneta Bank's Balettskola

Agneta Banks Balettskola har under många år varit en knutpunkt för elever som har haft dans och rörelse som ett viktigt glädjeämne i livet. Balettskolan har egen dansstudio i Göteborg vid Trätorget i Björkekärr. Skolan drivs av Agneta som är diplomerad av Svenska Danspedagogförbundet. Balettskolan har också, som en av få aktiva och välrenommerade balettskolor, pianist (Marianne Tillström) till vissa barnlektioner.

Dansskolan

Dansskolan har nu dans på lördagar och med glädje får jag presentera Tuva Engström som pedagog för barndans saga kl. 10.30, Barnbalett kl. 11.25, Barnbalett forts. kl. 13.00 samt Klassisk balett 7 - 9 år kl. 14.00.!

Under vardagar undervisar Agneta i ämnena Barndans 4 – 5 år och Barnbalett 5 år, Barnbalett forts fr. 6 år. Från 7 - 100 år Klassisk balett samt karaktärsdans som läggs till undervisningen från 8 års ålder.

Agneta är med sin mångåriga kunskap i dans ett aktat namn när det gäller att locka fram det allra bästa ur elevens kreativitet och möjligheter. Många av Agnetas tidigare elever är nu etablerade dansare. Agneta har fått flera utmärkelser för sitt arbete, bl.a. Lilian Runestams dansstipendium och Härlandas kulturstipendium. Hon har arbetat som lärare i karaktärsdans på Svenska Balettskolan och har vidareutbildat sig på Danshögskolan i Stockholm.

Kurser

Barndans 4 t o m 5 år

Barnbalett 5 t o m 7 år

Klassisk Balett från 7 år till vuxen nu även 65+ grupper.

Barnen får tidigt utveckla sin motorik med ökad koordination, styrka och rörlighet. Barnens fantasiförmåga och därmed deras självkänsla ökar. Lektionernas syfte är att väcka elevernas intresse och förståelse för dans och att vi har det roligt tillsammans. Vid sex års ålder går eleverna vidare till barnbaletten, som är en slags förskola till den klassiska baletten.

Den Klassiska Baletten utgår strikt från den traditionella klassiska grunden, lekfullhet, musik och improvisation är en del av lektionerna. Den klassiska baletten ger styrka och koordination som är användbar inom all sorts dans. Den låter dig bli helt uppslukad av musik och koncentration och ger en vila från dagens stress.

Hos Agnetas elever blir den vackra kroppshållningen ett kännetecken.

Karaktärsdansen är ett inslag i kurserna, från 7 års ålder, danserna är roliga och ljudet från alla klackar i golvet förstärker gemenskapen och glädjen.

Inför våra uppvisningar för föräldrar och vänner arbetar vi mycket med stil, presentation och sceniskt framförande.

Agneta har goda kunskaper i anatomi, vilket gör att elevernas förutsättningar tas i åtanke så att man förhindrar skador och i stället stärker eleverna och ökar upp deras rörelseförmåga

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 1
  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 2
  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 3
  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 4
  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 5
  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 6
  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 7
  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 8
  • Agneta Bank's Balettskola Danslektioner, Göteborg - 9

Agneta Bank's Balettskola, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn-
Bolagsform-
Datum för upprättande-
Org.nr:-
Arbetsgivaravgift-
Aktiekapital-
Omsättn.intervall-
F-skatt-
Registrerad för moms-
SNI-bransch

Exekutiva befattningar/Administration

Omdömen om Agneta Bank's Balettskola

Gerd Setterberg

mer än ett år sedan

Bra pedagogik som är väl anpassad efter elevernas nivå.

Anonym användare

mer än ett år sedan

dansade här när jag var liten, älskade det!