Priser och debitering

Vad kostar det att ringa till nummerupplysningen?

Kostnaden för ett samtal är samma oavsett om du ringer nummerupplysningen 118 118, utlandsupplysningen 118 119 eller om du ringer oss när du är utomlands på telefonnummer +46 649 118 118 för att få upplysningar om svenska eller utländska telefonnummer och adresser.

  • Tjänsten kostar 38 kr i startavgift samt 38 kr i minutavgift inklusive moms som debiteras per sekund. Maxtid som debiteras är fem minuter.
  • Tidstaxan gäller för alla samtal undantagsvis i de fall operatören inte kan klara av att tidstaxera. I förekommande fall tillämpas ett fast pris på 38 kr inklusive moms.
  • Ordinarie samtalsavgifter hos din operatör kan tillkomma.
  • Vi kopplar fram samtalet och sms:ar kontaktuppgifter utan extra kostnad. Vad kostar det att sms:a till 118 118? En sms-förfrågan kostar 37 kr inklusive moms. Hos vissa operatörer tillkommer ordinarie sms-taxa.

Debiteringspolicy

Vid samtal till 118 118 och 118 119 Utlandsupplysningen betalar kunden för söktiden, sökspecialisthjälpen och det besked som lämnas. Hur skickliga våra sökspecialister än är kan vi inte garantera ett lyckat sökresultat eftersom vi inte kan styra alla faktorer till exempel att vissa kunder har hemliga nummer eller har kontantkort utan att registrera sig. Vi har tillgång till de bästa databaserna på marknaden men då vi inte äger kundregistren är det inte möjligt för oss att ha full kontroll på registerkvaliteten.

När gör vi avdrag?

  • vid teknikproblem som gör att sökspecialisten inte kan genomföra förfrågan
  • vid tillfälliga tekniska problem som förlänger samtalstiden Både kostnad för samtalet och avdrag syns på telefonräkningen

Vilka avdrag kan vi inte göra?

Ett framkopplat samtal ”ägs” av respektive teleoperatör och 118 118 kan inte göra avdrag för det kopplade samtalet. Vill kunden reklamera ett framkopplat samtalet dras från kortet under samtalets gång. Vid synpunkter eller frågor ring Kundtjänst på 020-36 46 56 eller skicka ett mejl till [email protected]