Om UK Syversen AB

Sveriges ledande segelmakeri.

Mer om UK Syversen AB

UK-Syversen är namnet på Sveriges största segelmakeri. Företaget bildades 2001 och är en sammanslagning av Syversens Segelmakeri och UK-Rebellsegel. Företaget har tre delägare, Anders Nordström tillika vd, Lennart “Dallas” Dahlström och Mikael Olesen.

UK-Rebellsegel i Stockholm och Göteborg har förenat sin långa erfarenhet av kappseglingssegel med Syversens grundmurade erfarenhet av cruising- och långfärdssegel.

UK –Syversen är anslutet till UK Sailmakers, en världsomfattande grupp segelmakerier som finns representerade med 51 loft och servicecenter i 20 länder. Detta samarbete ger tillgång till det senaste i internationell utveckling av material och teknik inom segeltillverkning. När ett UK-loft gör nya och viktiga erfarenheter finns detta genast tillgängligt för de andra loften i UK-gruppen. Därför kommer UK-Syversen alltid att ligga främst när det gäller kvalitetshöjande förändringar.

UK-Syversen har blivit en symbol för segel med enastående prestanda och livslängd. Företaget har tre loft i Sverige: Göteborg, Stockholm och Smögen. Tack vare detta kan vi erbjuda en god tillgänglighet och hög servicenivå.

Företagets affärsidé är att UK-Syversen skall vara den ledande leverantören av racing- och cruisingsegel i Sverige.

UK-Syversen har det absolut bredaste sortimentet på segel. Allt från cruisingsegel i dacron till Tape-Drive® och Titanium racingsegel i kolfiber. Idag levererar vi segel till flera svenska varv, av vilka några av de mest kända båtarna som har våra segel är Najad, Linjett och Arcona.

För att bibehålla och öka vår marknadsposition har vi en utbildad, kunnig och motiverad personal. Kraftfull och offensiv marknadsföring är en viktig del i vårt arbete. Vår produktion sker i Sverige, håller en hög teknologisk nivå och vi förbättrar kontinuerligt vår effektivitet. Vi produktutvecklar aktivt på både cruising- och racingmarknaden.

Vi designar våra segel i Sailpack och Accucut, program speciellt framtagna för detta ändamål, där vi matar in alla uppgifter om seglen och tar fram deras slutgiltiga form. Dessa data överförs till en laserskärare eller plotter som skär ut eller ritar seglens alla delar med högsta precision. All sömnad och montering av detaljer görs sedan av rutinerad personal med känsla för kvalitet och finish. Det senaste inom segeldesign och material, en effektiv och datoriserad produktion kombinerad med lång erfarenhet och ett gediget hantverk, gör det möjligt för oss att förse alla båttyper med absolut optimala segel.

UK-Syversen har under senare år skördat ett antal VM-, EM- och SM-tecken i olika klasser. Även vinnarbåtar i havskappseglingar som Gotland Runt är utrustade med segel från oss.

Segelbåtar idag blir allt mer specialtillverkade efter kundens önskemål och förväntningar, och även kunder efterfrågar även skräddarsydda segel. UK-Syversen har en lång tradition som problemlösare i rigg- och segelfrågor. Modern utrustning och senaste teknik gör oss väl rustade för kommande utmaningar.

Förutom att förse våra kunders båtar med bästa tänkbara segel, är vi auktoriserade återförsäljare för hela Seldéns sortiment. Det innebär bl a att vi kan erbjuda service på Seldén-riggar och leverera och montera Furlin’ rullmaster och Furlex rullfocksystem. UK-Syversen har också egna tillbehörsprodukter, t.ex rullfockskapell, spinnakerstrumpor, integrerade och vanliga bomkapell.

Vi ser fram emot ett samarbete med Er och är övertygade att just Ni blir mycket nöjd med en svensk och traditionsrik leverantör av segel.

UK Syversen ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • UK Syversen AB Segelmakeri, Mölndal - 1
  • UK Syversen AB Segelmakeri, Mölndal - 2
  • UK Syversen AB Segelmakeri, Mölndal - 3
  • UK Syversen AB Segelmakeri, Mölndal - 4
  • UK Syversen AB Segelmakeri, Mölndal - 5
  • UK Syversen AB Segelmakeri, Mölndal - 6

UK Syversen AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnUk/Syversen AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande01.10.2001
Org.nr:5566161724
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital1400000
Omsättn.intervall20000 - 49999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch13922 Tillverkning av presenningar, tält, segel o.d.

Exekutiva befattningar/Administration

Poul Mikael Rokkjaer OlesenOrdförande
Per Anders NordströmVerkställande direktör
Poul Mikael Rokkjaer OlesenLedamot
Per Anders NordströmLedamot
Oskar Mattias SkotingLedamot
Filip Per Anders NordströmSuppleant
Eva Charlotte SeverinRevisor

Omdömen om UK Syversen AB

Lennart Vedin

mer än ett år sedan

Lurendrejeri. Jag var med mitt storsegel Maxi 87 på UK Syversen Länna. Sömmen på bården på akterliket hade lossat och hål i en lattficka. UK Syversen vek upp en meter av seglet och sa: Det är helt UV-skadat, skulle jag riva kan det gå sönder direkt. Det skulle kosta 3-4000 kr att kunna göra något alls, ingen ide, köp nytt segel. Kan man inte laga för en säsong sa jag. Nä, du får bra pris på ett nytt nu, och går det sönder mitt i säsongen blir det ju mycket dyrare, och så fick jag en offert på nytt för 14000:-.

Jag tyckte det var konstigt eftersom det har inte kommit en enda reva i seglet, bara sytråden var sliten och lossat. När jag kom hem drog jag för kung och fosterland i seglet där det var "UV-skadat", omöjligt att riva sönder. Jag åkte till en annan segelmakare med seglet och nu är hela bården bytt och ditsydd, fickan lagad, allt för 900 kr med kvitto.