Om UK Sailmakers Göteborg

Sveriges ledande segelmakeri

Mer om UK Syversen AB

UK-Syversen är namnet på Sveriges största segelmakeri. Företaget bildades 2001 och är en sammanslagning av Syversens Segelmakeri och UK-Rebellsegel. Företaget har tre delägare, Anders Nordström tillika vd, Lennart “Dallas” Dahlström och Mikael Olesen.

UK-Rebellsegel i Stockholm och Göteborg har förenat sin långa erfarenhet av kappseglingssegel med Syversens grundmurade erfarenhet av cruising- och långfärdssegel.

UK –Syversen är anslutet till UK Sailmakers, en världsomfattande grupp segelmakerier som finns representerade med 51 loft och servicecenter i 20 länder. Detta samarbete ger tillgång till det senaste i internationell utveckling av material och teknik inom segeltillverkning. När ett UK-loft gör nya och viktiga erfarenheter finns detta genast tillgängligt för de andra loften i UK-gruppen. Därför kommer UK-Syversen alltid att ligga främst när det gäller kvalitetshöjande förändringar.

UK-Syversen har blivit en symbol för segel med enastående prestanda och livslängd. Företaget har tre loft i Sverige: Göteborg, Stockholm och Smögen. Tack vare detta kan vi erbjuda en god tillgänglighet och hög servicenivå.

Företagets affärsidé är att UK-Syversen skall vara den ledande leverantören av racing- och cruisingsegel i Sverige.

UK-Syversen har det absolut bredaste sortimentet på segel. Allt från cruisingsegel i dacron till Tape-Drive® och Titanium racingsegel i kolfiber. Idag levererar vi segel till flera svenska varv, av vilka några av de mest kända båtarna som har våra segel är Najad, Linjett och Arcona.

För att bibehålla och öka vår marknadsposition har vi en utbildad, kunnig och motiverad personal. Kraftfull och offensiv marknadsföring är en viktig del i vårt arbete. Vår produktion sker i Sverige, håller en hög teknologisk nivå och vi förbättrar kontinuerligt vår effektivitet. Vi produktutvecklar aktivt på både cruising- och racingmarknaden.

Vi designar våra segel i Sailpack och Accucut, program speciellt framtagna för detta ändamål, där vi matar in alla uppgifter om seglen och tar fram deras slutgiltiga form. Dessa data överförs till en laserskärare eller plotter som skär ut eller ritar seglens alla delar med högsta precision. All sömnad och montering av detaljer görs sedan av rutinerad personal med känsla för kvalitet och finish. Det senaste inom segeldesign och material, en effektiv och datoriserad produktion kombinerad med lång erfarenhet och ett gediget hantverk, gör det möjligt för oss att förse alla båttyper med absolut optimala segel.

UK-Syversen har under senare år skördat ett antal VM-, EM- och SM-tecken i olika klasser. Även vinnarbåtar i havskappseglingar som Gotland Runt är utrustade med segel från oss.

Segelbåtar idag blir allt mer specialtillverkade efter kundens önskemål och förväntningar, och även kunder efterfrågar även skräddarsydda segel. UK-Syversen har en lång tradition som problemlösare i rigg- och segelfrågor. Modern utrustning och senaste teknik gör oss väl rustade för kommande utmaningar.

Förutom att förse våra kunders båtar med bästa tänkbara segel, är vi auktoriserade återförsäljare för hela Seldéns sortiment. Det innebär bl a att vi kan erbjuda service på Seldén-riggar och leverera och montera Furlin’ rullmaster och Furlex rullfocksystem. UK-Syversen har också egna tillbehörsprodukter, t.ex rullfockskapell, spinnakerstrumpor, integrerade och vanliga bomkapell.

Vi ser fram emot ett samarbete med Er och är övertygade att just Ni blir mycket nöjd med en svensk och traditionsrik leverantör av segel.

UK Sailmakers Göteborgs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in

UK Sailmakers Göteborg, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Uk/Syversen AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

01.10.2001

Org.nr:

5566161724

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

1400000

Omsättn.intervall

20000 - 49999

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

13922 Tillverkning av presenningar, tält, segel o.d.

Exekutiva befattningar/Administration

Ordförande

Poul Mikael Rokkjaer Olesen

Verkställande direktör

Per Anders Nordström

Ledamot

Poul Mikael Rokkjaer Olesen

Ledamot

Per Anders Nordström

Ledamot

Oskar Mattias Skoting

Suppleant

Filip Per Anders Nordström

Revisor

Eva Charlotte Severin

Finansiell information

Omsättning

21 349 tkr

Vinstmarginal

2,9 %

Anställda

5