Om Studiefrämjandet Sörmland

Vi är en ideell och obunden organisation som anordnar studiecirklar och andra utbildningar. Studiefrämjandet har också en bred kulturverksamhet med föreläsningar, konserter, teater m.m.

Det här är Studiefrämjandet

Vi är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar.

Varje år samlas över 200 000 deltagare i våra studiecirklar och kurser. Vårt stöd kommer från statens och kommunernas anslag till folkbildning.

Studiefrämjandet är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige.

Studiefrämjandet är en ideell förening grundad på våra 19 medlemsorganisationer och deras demokratiska inflytande. Med en särskild inriktning mot ökad kunskap om natur, djur, miljö och kultur arbetar vi aktivt med hållbar utveckling.

Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar vi allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Alla är välkomna till Studiefrämjandet!

Studiefrämjandet har 15 000 ideella cirkelledare som gör tillvaron lite mer fantastisk för många människor.

Mest av allt finns vi till för att hjälpa människor att utvecklas tillsammans med andra, samtidigt som de har kul.

Våra kurser

Studiefrämjandet har ett brett utbud av kurser över hela landet. På somliga orter finns flera planerade kurser, på andra färre.

Oavsett var du bor så kan du delta på våra distanskurser. Och är det något du saknar så kan du få hjälp att starta en egen studiecirkel i just det du drömmer om att få göra. Kontakta Studiefrämjandet på din ort så hjälper de dig gärna.

Distanskurser

Studiefrämjandet erbjuder kurser på distans. Kurser som för samman människor med samma intresse över internet.

Kurser på distans innebär stor frihet att lägga din studietid hur du vill – du får till stor del själv organisera när, var och hur du vill lära.

Det finns olika varianter av distanskurser. Vissa är helt nät- eller webbaserade. Andra kurser har virtuella möten över internet och i några kurser ingår en fysisk träff. Ta reda på vad som gäller för din kurs när du anmäler dig.

Deltagande i våra distanskurser ger dig många fördelar. Du kan genomföra kursen var du än bor: i storstad, glesbygd eller någon annan del av världen. En del distanskursupplägg ger dig möjlighet att repetera genomgångar av olika moment. Du får sitta i lugn och ro och arbeta i egen takt och läsa igenom dokument.

En spännande del av distanskursverksamheten är att du genom att kommunicera med läraren och de andra deltagarna får ett stort utbyte och mervärde. En del av våra distanskurser ges med fortlöpande kursstart under terminen.

Starta en studiecirkel – enklare än du kanske tror

Vill du, dina vänner eller din förening lära er något nytt tillsammans? Tillsammans kan ni starta en studiecirkel. En studiecirkel betyder att du och dina vänner kan träffas och lära er nya saker, med vår hjälp!

Vi ger er stöd att fördjupa ert intresse tillsammans och kanske kan bidra till att förverkliga era drömmar! Vi är alltid öppna för nya idéer till studiecirklar och du kan starta en studiecirkel om nästan vad som helst. Ämnet för det ni vill lära er om bestämmer ni själva.

Det behövs inga förkunskaper för att komma igång. Ledaren utser ni själva i gruppen - det är precis så enkelt som det låter!

Genom Studiefrämjandet kan ni till exempel få hjälp med studiematerial, lokal och annat praktiskt. Vi har också ett brett nätverk som kan bidra med kunskap och erfarenheter kring allt från nördig detaljkunskap till att ordna stora festivaler.

Utveckla din förening

Är du med i en förening – eller kanske skulle vilja starta en? Studiefrämjandet är en bra samarbetspartner till föreningar och nätverk.

Sveriges myllrande föreningsliv är grunden till vår demokrati. I vårt uppdrag från staten ingår att stötta det lokala föreningslivet och det är vi stolta för. Hos oss kan du och din förening få mycket hjälp och stöd, med allt från praktiska frågor till kompetensutveckling för styrelse och ledare.

Bildgalleri

  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 1
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 2
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 3
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 4
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 5
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 6
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 7
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 8
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 9
  • Studiefrämjandet Sörmland Kursverksamhet, studieförbund, Eskilstuna - 10

Studiefrämjandet Sörmland, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Studiefrämjandet Sörmland

Bolagsform

Ideell förening

Datum för upprättande

01.01.1975

Org.nr:

8190005366

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Nej

SNI-bransch

85593 Studieförbundens och frivilligorganisationernas utbildning

Exekutiva befattningar/Administration

Möjliga telefonnummerformat

01615932001-615 93 20016-15 93 200161-593 20