Om Studieförbundet Vuxenskolan

Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen folkbildningsorganisation med visionen om ett samhälle där människor växer genom kunskap, insikt och delaktighet. SV har idag verksamhet i landets alla kommuner och varje år når vi över 210 000 unika individer i studiecirklar och flera deltar i två eller fler cirklar. Tillsammans med de öppna arrangemangen, såsom föreläsningar och kulturprogram når vi ca 3,5 miljoner människor med vår verksamhet. Organisationen har drygt 900 anställda, ca 20 000 studiecirkelledare och närmare 500 förtroendevalda. Våra grundorganisationer är Centerpartiet, Liberalerna och LRF. Studieförbundet Vuxenskolan bildades 1967 men har historiska rötter 100 år tillbaka i tiden.

Att gå en studiecirkel eller kurs på SV

SV vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med mängder av spännande studiecirklar och kurser.

Kultur & föreläsning

SV anordnar över 30 000 kulturaktiviteter varje år. Här hittar du vårt utbud av föreläsningar, seminarier, konserter, utställningar och andra kulturaktiviteter.

SV finns överallt!

Det gör vi därför att vi vill vara en engagerad lokal kraft för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle i hela landet. Ingen annan arrangör av studiecirklar och kurser finns på så många platser som SV. Från Kiruna i norr till Trelleborg i söder, har SV fler än 200 lokala kontor. Dessa drivs av 28 lokala avdelningar. SV har också två regionala enheter, en i Skåne och en i Västra Götaland.

Utvecklingsgrupper

Innovation och utveckling är viktigt för Studieförbundet Vuxenskolan. Verksamhetsutveckling sker dagligen runt om i våra avdelningar. För att få än mer kraft i utvecklingsfrågor och för att samordna och sprida goda exempel har vi nationella utvecklingsgrupper.

Nätverk och samarbeten

Studieförbundet Vuxenskolan är en bred och rikstäckande organisation. Vi bedriver folkbildningsaktiviteter av många olika slag runt om i hela landet. För hela tiden förbättra oss, samordna och sprida goda exempel samarbetar vi över hela landet genom nätverk och andra tidsbegränsade samarbeten.

Studieförbundet Vuxenskolans utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • Studieförbundet Vuxenskolan Utbildning, Lerum - 1
  • Studieförbundet Vuxenskolan Utbildning, Lerum - 2
  • Studieförbundet Vuxenskolan Utbildning, Lerum - 3

Studieförbundet Vuxenskolan, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

SV Göteborgsregionen Sydost

Bolagsform

Ideell förening

Datum för upprättande

13.10.2011

Org.nr:

8024621156

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

1 - 49

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

85593 Studieförbundens och frivilligorganisationernas utbildning

Exekutiva befattningar/Administration

Finansiell information

Omsättning

-

Vinstmarginal

-

Anställda

0