Om SPENTAB

Vi verkar inom bygg- och anläggningsbranschen och utför markenterprenader och sportbeläggningar på idrottsanläggningar.

Kompetens inom flera områden

Spentab är i grunden ett mark- och anläggningsföretag. Även om våra byggprojekt till stor del utgörs av idrottanläggningar av alla de slag, utför vi även en hel del projekt utanför den sportrelaterade sektorn. Vi har genom åren bl a. utfört en rad omfattande upprustningar av parker, skolgårdar, VA- samt kabelarbeten mm. Bland våra kunder finns såväl kommuner eller kommunalägda bolag, företag inom det privata näringslivet samt idrottsföreningar mm. När det gäller markentreprenader är våra uppdrag främst lokaliserade i Stockholmsområdet men vi åtar oss även projekt i övriga delar av landet.

Olika typer av sportbeläggningar

Spentab marknadsför och installerar även ett brett sortiment av sport- och fritidsbeläggningar för idrotter t ex. fotboll, friidrott, mutisportytor mm. Vi representerar några av Europas ledande leverantörer inom området och som vi har ett ett nära och långsiktigt samarbete med. Vi deltar aktivt i utvecklingen av nya egna produkter och produktionsmetoder. Med vår kompetens samt långa erfarenhet har vi förutsättningara för att bedriva egen produktutveckling. Vi provar ständigt nya innovativa vägar, kombinerar de olika produkter vi marknadsför, håller oss uppdaterade i branschen och utvecklar nya produktlösningar. Hos oss finns det allra senaste!. När det gäller sportbeläggningar och relaterade produkter utför vi dessa över hela Sverige.

Totalentreprenad – vår styrka

Spentab har förmågan att kunna erbjuda våra kunder totallösningar. Detta innebär att vi behärskar hela kedjan i entreprenaden, från projektering, till själva utförandet och slutligt färdigställande. Från råmark kan vi leverera en komplett nyckelfärdig anläggning, inklusive allt som hör till såsom belysning, stängsel, läktare mm. Därför åtar vi oss gärna uppdrag där vi tar det fulla ansvaret genom alla projektets faser. Under åren har Spentab skaffat sig ett brett kontaktnät med olika lokala leverantörer och entreprenörer. Vi arbetar idag med flera stora, välkända företag, men även mindre aktörer på marknaden. Detta gör att vi kan åta oss allt från mindre arbeten till större projekt i form av totalentreprenader.

Planvärme

Att ha samma träningsmöjligheter på vintern som på sommaren, är ett något som många klubbar runt om i landet drömmer om. Allt fler fotbollsplaner, både konstgräs- och naturgräsplaner, förses idag med planvärme. Att värma en fotbollsplan under vintern medför ökade driftskostnader men med en god kunskap och ny teknik kan man hålla nere kostnaderna. Fotbollen är idag en ”året-runt” idrott med allt tidigare säsongsstarter och vinterturneringar som t ex Royal Leauge. Med dessa förutsättningar är planvärme ett måste för att kunna säkerställa en spelbar plan.

Konstgräs

Spentab har lång erfarenhet av att anlägga konstgräsplaner. Vi installerade faktiskt den första konstgräsplanen för fotboll i Sverige på Vallhalla IP i Göteborg, redan år 1975!. Under de senaste åren har det skett en imponerade utveckling inom detta område. Dagens konstgräs för t ex fotboll av sådan hög kvalitet att underlaget numera även accepteras för spel på elitnivå. Både SvFF och de internationella förbunden UEFA och FIFA ser positivt på konstgräsutvecklingen och deltar aktivt i inom detta område.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 1
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 2
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 3
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 4
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 5
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 6
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 7
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 8
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 9
  • SPENTAB Byggföretag, Huddinge - 10

SPENTAB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnSportbyggarna Entreprenad Aktiebolag Spentab
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande22.10.1985
Org.nr:5562667492
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital1000000
Omsättn.intervall100000 - 499999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch42990 Övriga anläggningsarbeten, 41200 Byggande av bostadshus och andra byggnader, 43999 Diverse övrig specialiserad bygg- och anläggningsverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Stefan Ingemar OtterströmOrdförande
Stefan Ingemar OtterströmVerkställande direktör
Susanne Eivor KullmanLedamot
Stefan Ingemar OtterströmLedamot
Leif Erik LundinSuppleant
Mats Johan JakobssonRevisor