Om SiS Missbruksvård

Statens institutionsstyrelse är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem.Vårt uppdrag är att ge de ungdomar och vuxna som kommer till oss bättre förutsättningar för ett socialt fungerande liv utan missbruk och kriminalitet. Placeringen sker på socialtjänstens uppdrag och efter beslut i förvaltningsrätten.Vi tar också emot ungdomar som har dömts till sluten ungdomsvård.

För ungdomar och klienter

På de här sidorna har vi samlat den information på SiS webbplats som ungdomar, klienter och deras anhöriga kan ha särskild nytta av.

Alla ungdomar och klienter som kommer till någon av våra institutioner får information om vilka regler som gäller på just den institutionen - reglerna kan variera beroende på institutionens/avdelningens målgrupp och uppdrag.

För socialtjänsten

Registrera ansökan via placeringsformuläret;

Du registrera ansökan om plats på ett särskilt ungdomshem eller LVM-hem via vårt placeringsformulär. SiS placeringsenhet tar emot och handlägger ansökningar hela dygnet.

Socialtjänstenkäten

Fyll i socialtjänstenkäten via vår digitala enkät.

Jobba hos oss

SiS uppdrag är att vända liv som stukats av kaos, utanförskap, och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i mycket svåra situationer.

Att skapa den livsviktiga förändringen är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv en resa i personlig utveckling, och din vardag en tuff och spännande utmaning.

Är du mogen för ett jobb som gäller livet? Ett uppdrag med tät klientkontakt och bra kollegor?

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

SiS Missbruksvård, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnStatens Institutionsstyrelse
BolagsformStatlig enhet
Datum för upprättande07.05.1993
Org.nr:2021004508
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital0
Omsättn.intervall-
F-skattNej, inte registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch87901 Heldygnsvård med boende för barn och ungdomar med sociala problem, 87203 Boende med särskild service för vuxna med missbruksproblem, 87202 Boende med särskild service för barn och ungdomar med missbruksproblem, 84124 Administration av omsorg och socialtjänst, 84125 Administration av program för kultur, miljö, boende m.m.

Exekutiva befattningar/Administration