Om SANOCON AB

Vi är det moderna, miljömedvetna företaget inom oljehantering, cisternkontroll, oljeavskiljarkontroll, underhållsspolning, sanering, utbildning, transporter och farligt avfall. Under många år har vi samlat på oss kunskap och kompetens inom vårt verksamhetsområde.

Om oss

Sanocon Miljö & Sanering är ett ackrediterat miljöföretag som arbetar i hela Sverige. Vi utför kontroller, rengöring och reparationer av cisterner och oljeavskiljare. Vi arbetar också med sanering, hantering och transporter av farligt avfall samt högtrycksspolning.

Våra kunder, våra kunders anläggningar och miljön bryr vi oss lite extra om. Det visar vi genom att jobba förebyggande och kostnadseffektivt genom att hjälpa till med besiktning och sanering av bl.a. cisterner och avskiljare inom industrin eller vid privata anläggningar. Du kan få hjälp med att hålla koll på när besiktningar måste göras och att upptäcka eventuella risker eller brister, dessutom kan vi åtgärda dessa direkt när vi är på plats. Vi hanterar transporter och farligt avfall professionellt, sanerar när något gått snett och jobbar för att det inte ska gå snett för våra kunder. Vi har gjort oss kända som mycket kunniga och för att hålla en hög tillgänglighet över hela Sverige.

Våra tjänster

Vi kan erbjuda ett mycket brett utbud av tjänster och lösningar, alltifrån sanering och omhändertagande av farligt avfall till transporter, underhållsspolning och utbildning. Under många år har vi samlat på oss kunskap och kompetens inom vårt verksamhetsområde och har inte bara som mål att vara bland de främsta, utan att vara ledande i branschen!

Cisternkontroll

SANOCON Miljö och Sanering är ackrediterade av SWEDAC med ackrediteringsnr. 10017 för besiktning av cisterner och oljetankar. Alla våra certifierade medarbetare har mångårig erfarenhet av både rengöring och besiktning, allt ifrån arbete med villacisterner till stora depåcisterner. Hos oss har du en kontakt för alla dina cisternbehov.

Alla cisterner blir med tiden utsatta för olika angrepp och vi hjälper dig att undvika läckage som kan medföra stor skada. Våra erfarna medarbetare ser till att din cistern uppfyller alla gällande lagkrav. Besiktning sker med det intervall som gäller för just den cistern du har. Förutom att det finns lagkrav på besiktning av cisterner är det också långt mer ekonomiskt att arbeta förebyggande med både rengöring och kontroll, eftersom läckage förutom stora reparationskostnader även kan medföra dyrbara driftstörningar.

Tankrenovering

Laga cisternen? eller ta bort den? Det finns många olika alternativ när en cistern inte blir godkänd vid kontroll eller går sönder, hur ska man gå tillväga? Om cisternen har rostskador kan man i regel laga den, oftast kan vi erbjuda den tjänsten när vi ändå är på plats. Vi använder ett typgodkänt metallspackel speciellt framtaget av Belzona, det är dyrt i inköp men appliceringen är enkel och jämfört med gamla traditionella metoder är totalkostnaderna betydligt lägre. Mätare, överfyllnadsskydd, m.m. kontrollerar vi och byter vid behov efter samråd med ägaren av anläggningen.

Är skadorna i cisternen så omfattande att lagning inte kan göras eller helt enkelt blir för kostsamt så kan vi erbjuda demontering, även vid tillfällen då en kund vill byta värmesystem och kassera den. Vi suger då ur innehållet och rengör cisternen som vanligt, därefter tvättar/torkar vi den. Vi förhindrar att påfyllning i eventuellt kvarvarande rör kan göras. Demontering av cisternen görs med professionell utrustning, luktfritt och utan brandrisk.

Farligt avfall

Farligt avfall uppkommer inom de flesta av våra verksamhetsområden. Vi analyserar behov, omhändertar och transporterar enligt gällande regler och förordningar. Behöver du hjälp att bli av med farligt avfall – ring oss. Med egna fordon transporterar vi till lämpligaste mottagningsanläggning, utifrån miljömässiga och ekonomiska beslut.

Miljökonsult

Inom Sanocon satsar vi mycket på utbildningar, alla som jobbar hos oss ska gå kurser och vi vill ligga i framkant hela tiden. Det gör att våra medarbetare är väldigt kunniga på det dem gör.

Vi hanterar transporter farligt avfall professionellt, detta kan ibland handla om brandfarlig vara. Där vi följer Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) regler och riktlinjer för hur en transport med brandfarlig vara skall transporteras. ”Detta med syftet att förhindra och begränsa konsekvenserna av olyckor som innefattar brandfarliga och explosiva varor”.

Vi kan därför erbjuda en tjänst där vi hjälper er med information bland annat om arbetsmiljö, arbetsrättslagar och hantering av brandfarliga varor men även tillståndsärenden samt saneringsplaner. Det spelar ingen roll om du är en privatperson eller ett större företag. Vi är här för att hjälpa dig!

SANOCON ABs utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 1
  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 2
  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 3
  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 4
  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 5
  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 6
  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 7
  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 8
  • SANOCON AB Oljesanering, tankrengöring, Motala - 9

SANOCON AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnSanocon AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande26.10.2011
Org.nr:5568690324
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall10000 - 19999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch39000 Sanering, efterbehandling av jord och vatten samt annan verksamhet för föroreningsbekämpning, 81221 Rengöring av byggnader, 38120 Insamling av farligt avfall

Exekutiva befattningar/Administration

Lars Peter FredellOrdförande
Lars Peter FredellLedamot
Anna Elisabeth BondeLedamot
Bror Markus AngleredSuppleant
Kent Inge MöschExtern verkställande direktör
Daniel Rolf Birger CarlborgHuvudansvarig revisor

Omdömen om SANOCON AB

Karin Lindberg

mer än ett år sedan

Beställde tankrengöring 28 okt 2016 per telefon. Fick besked att vi kommer om ca 2½ vecka. Efter 4 veckor inte ett ljud. Ringt flera gånger. Besked jag fått, vi har pratat om dig, kommer nästa vecka, kommer kankse i morgon, ringer tillbaka om 2 minuter. Nu, kvällen före julafton fortfarande inte ett ljud!!!

Möjliga telefonnummerformat

077123060007-712 306 00077-123 06 000771-23 06 00077-1230600