Om Söderströms Åkeri, Göran

Vi håller till i Ingelstad, mellan Växjö och Tingsryd. Här har vi verkstad och uppställningsplats för våra fordon.Åkeriets huvudsakliga arbetsområde är Växjö och Tingsryds kommun. Våra kunder är främst entreprenadföretag, skogsägare, vägsamfälligheter och privatpersoner.Åkeriet har en lång historia som det står mer om under fliken ”Om oss” ovan. Idag ägs och drivs företaget av far och son, Göran Söderström och Andreas Söderström.

SÖDERSTRÖMS ÅKERI AB

Göran Söderströms Åkeri AB startades 1998, men åkeriets anor sträcker sig ända till 1920-talet.

Det var då som Görans farfar, Bror Carlsson började med transporter av timmer och grus på Sirkön utanför Urshult. 1941 var han en av åkarna som tillsammans bildade Urshults LBC.

1947 gick Bror bort efter en tids sjukdom och hans fru Anny fick driva åkeriet vidare med anställda chaufförer. Annys son Kjell var vid denna tid för ung för att köra, men hjälpte ofta till att lasta och lossa lastbilen. Så fort Kjell gjort klart sin militärtjänst tog han sitt trafikkort och 1963 övertog han åkeriet från sin mor. Han körde allt från mjölk till konservburkar men med tiden så inriktade han sig enbart på grustransporter. Detta körde han fram tills han slutade 1999.

1998 startade Göran Söderström (son till Kjell) åkeri i Växjö ÅC, men när Kjell slutade tog Göran över andelen i Tingsryd LBC. 2008 köptes även en andel i Alwex Transport och Görans son Andreas blev anställd i företaget. Andreas är sedan 2011 delägare i företaget.

2014 lämnade vi Tingsryds LBC och 2018 lämnade vi Alwex Transport. Åkeriet är idag helt fristående vilket vi känner öppnat nya vägar till bra samarbeten mot framtiden.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Söderströms Åkeri, Göran Åkeri, Växjö - 1
  • Söderströms Åkeri, Göran Åkeri, Växjö - 2
  • Söderströms Åkeri, Göran Åkeri, Växjö - 3
  • Söderströms Åkeri, Göran Åkeri, Växjö - 4

Söderströms Åkeri, Göran, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnGöran Söderströms Åkeri AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande26.07.1995
Org.nr:5565236105
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall10000 - 19999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch49410 Vägtransport, godstrafik

Exekutiva befattningar/Administration

Kjell Hans Göran SöderströmLedamot
Andréas Stefan Mikael SöderströmSuppleant
Hans Erik Gunnar IhrénRevisor