Om Röda Korset Second hand

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra.

Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp över hela världen och i Sverige, varje dag. Vi delar ut mat, förebygger katastrofer och bidrar med medmänsklig värme och mycket annat.

Vi tror på medmänsklighet i kampen för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Att förstå, hjälpa och visa omtanke för utsatta människor är det som förenar alla inom Röda Korset.

Genom vårt världsomspännande nätverk kan vi hjälpa på ett sätt som ingen annan organisation kan. Vi finns på plats i 188 länder och arbetar förebyggande för att katastrofer inte ska inträffa. Vi finns där om den ändå sker och vi är kvar efteråt – långt efter att andra gett sig av och medierna tystnat. Genom tiderna har vi räddat livet på och förbättrat förhållandena för miljontals människor.

Vi finns över hela Sverige för att hjälpa människor som drabbats av personliga katastrofer och kriser, är ensamma eller som flytt undan krig och förföljelse.

Vi har fått ett unikt uppdrag i den internationella humanitära rätten att hjälpa människor i konflikter. Vi kan på grund av det och vår neutralitet och opartiskhet ta oss in i oroshärdar och krigszoner där ingen annan kan hjälpa.

Röda Korset och Röda Halvmånen är delar av samma organisation och finns i nästan hela världen, med 188 föreningar i lika många länder. Rödakorsföreningarna i olika länder samarbetar genom Internationella rödakorsfederationen (IFRC). Internationella rödakorskommittén (ICRC) är rödakorsrörelsens ansikte i krig och konflikt.

Röda Korset Second hands utvalda länkar

Bildgalleri

  • Röda Korset Second hand Hjälporganisationer, Borås - 1
  • Röda Korset Second hand Hjälporganisationer, Borås - 2

Röda Korset Second hand, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Boråsbygdens Rdakorskrets

Bolagsform

Ideell förening

Datum för upprättande

01.01.1971

Org.nr:

8645001234

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

0

Omsättn.intervall

-

F-skatt

Nej, inte registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Nej

SNI-bransch

88994 Humanitära insatser

Exekutiva befattningar/Administration