Om Per-Åke Olsson - Privat psykolog vid Odenplan i Vasastan, Stockholm

Jag är privatpraktiserande psykolog och erbjuder psykodynamisk samtalsterapi i centrala Stockholm vid Odenplan i Vasastan eller via videosamtal.I psykoterapin försöker vi tillsammans förstå och förändra hur dina relationsmönster och automatiska känslomässiga reaktioner hindrar dig i livet. Vi fokuserar inte bara på dina symtom, utan också på vad som ligger bakom dem, så att vi kan skapa en förändring som håller i längden.Kontakta gärna mig för mer info eller boka en kostnadsfri telefontid

Samtalsterapi

I mina terapier utgår jag från ett psykodynamiskt synsätt. Grundtanken inom psykodynamisk teori är att mycket av vårt känsloliv är omedvetet, automatiskt och något vi har svårt att reflekterar kring på egen hand. Ändå styr det mycket av våra liv. Vi fokuserar inte bara på dina symtom i terapin, utan också på att förstå vad som ligger bakom dem, så att vi tillsammans kan åstadkomma en förändring som håller i längden. I mitt arbete lägger jag stor vikt vid vår relation och jag är mån om att stämma av med dig hur du upplever terapin. Det är viktigt för mig att du kan känna dig trygg, sedd och förstådd och att du kan vara öppen om något känns fel. Många som kommer till mig har problem med ångest, nedstämdhet, känslor av tomhet eller svårigheter med självkänslan. Det är också vanligt med problem i relationer eller otrohet. Jag kombinerar många olika metoder i mitt arbete så att vårt sätt att arbeta ska passa dig, men jag tycker ofta det är hjälpsamt att vara uppmärksam på vad som händer när du närmar dig svåra känslor i våra samtal. Du kanske blir orolig och får hög ångest eller så stänger du av känslorna genom att hamna i rationella tankar. Vi kan också arbeta med att hitta mönster i hur du reagerar i nära relationer och hur det kan hänga ihop med hur du mår. Att vi kan se sådana mönster i terapirummet och hur de återkommer i ditt dagliga liv är ofta mycket hjälpsamt. Det är genom att bli medveten om och reflektera över hur du reagerar när det blir svårt för dig som du kan ta steg mot att förändra och ta mer kontroll över dina känslomässiga reaktioner.

I en samtalsterapi är det alltid vad du vill och behöver som styr vad vi fokuserar på, hur ofta vi ses och hur lång terapin ska vara. Du behöver ingen remiss eller diagnos för att komma till mig. Istället inleder vi med ett kostnadsfritt telefonsamtal där du får möjlighet att berätta vad du vill ha hjälp med och kan ställa de frågor du vill ha svar på innan vi bokar ett första besök. De första 3-4 terapisamtalen hittar vi tillsammans fokus och mål för vår behandling och pratar om upplägg och längd på terapin. De första samtalen är också en möjlighet för oss att lära känna varandra så att du kan avgöra om du hittat rätt psykolog för dig. Ett terapisamtal med mig kan se väldigt olika ut. Det är viktigt för mig att först fånga var du är när du kliver in i rummet. Kanske är du orolig och spänd. Kanske har det hänt något som gör att du är upprörd och ledsen och orden forsar ur dig och du känner dig osammanhängande och rörig. Eller så har du inte tänkt så mycket på terapin och vet inte var du ska börja. Mina samtal följer ingen manual utan vi börjar där du är och försöker tillsammans ta oss vidare och förstå hur vi kan närma oss det du behöver prata om i en takt som fungerar för dig. Du får mycket utrymme i samtalen. Min roll handlar om att lyssna, försöka förstå och ställa frågor för att förstå hur det är för dig, så att vi tillsammans kan se mönster och upptäcka nya infallsvinklar. Jag jobbar både med längre och kortare terapier. Det beror på hur dina förutsättningar ser ut. Oavsett tycker jag det är viktigt att regelbundet utvärdera vårt arbete tillsammans så att du känner att terapin blir meningsfull och hjälper dig.

Handledning och chefsstöd

Jag erbjuder processhandledning i grupp eller individuellt för t.ex. vård, skola och socialtjänst. I grupphandledningar är fokus att reflektera över och förbättra gruppens arbete tillsammans. I en individuell handledning eller chefsstöd fokuserar vi istället på hur du reagerar i olika situationer på arbetet så att du kan utvecklas som chef.

Per-Åke Olsson - Privat psykolog vid Odenplan i Vasastan, Stockholms utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Per-Åke Olsson - Privat psykolog vid Odenplan i Vasastan, Stockholm Psykolog, Stockholm - 1
  • Per-Åke Olsson - Privat psykolog vid Odenplan i Vasastan, Stockholm Psykolog, Stockholm - 2

Per-Åke Olsson - Privat psykolog vid Odenplan i Vasastan, Stockholm, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnHeadwise Consulting AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande17.05.2011
Org.nr:5568531585
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital50000
Omsättn.intervall200 - 299
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch86909 Annan öppen hälso- och sjukvård, utan läkare, 62020 Datakonsultverksamhet, 70220 Konsultverksamhet avseende företags organisation

Exekutiva befattningar/Administration

Per-Åke Gunnar OlssonVerkställande direktör
Per-Åke Gunnar OlssonLedamot
Susanne Viola M Bergström OlssonSuppleant