Om Optik Smarteyes AB

Dina konkurrenter har använt den här ytan för att berätta om sitt företag. Du vet väl att du som företagare enkelt kan uppdatera din företagsinformation här på Eniro?

Optik Smarteyes AB, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnOptik Smart Eyes AB
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande27.04.2006
Org.nr:5567028492
ArbetsgivaravgiftRegistrerad
Aktiekapital812000
Omsättn.intervall500000 - 999999 tkr
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch47781 Specialiserad butikshandel med glasögon och andra optiska artiklar utom fotoutrustning

Exekutiva befattningar/Administration

Kent Roland OlssonOrdförande
Lars TandrupOrdförande
Kent Roland OlssonVerkställande direktör
Kent Roland OlssonLedamot
Lars TandrupLedamot
Pawel Piotr BurzynskiLedamot
Thomas Schnack-PetersenExtern firmatecknare
Bengt Anders Richard PetersHuvudansvarig revisor

Omdömen om Optik Smarteyes AB

Chinh

mer än ett år sedan

Jag bokade för synundersökning och som jag trodde har jag samma styrka som jag haft på flera år. Sedan beställde jag ett par jättefina glasögon. Tyvärr upptäckte jag i efterhand när jag hade fått de att de vilade på mina kinder och det gjorde ont efter ett tag.

Gick lite osäkert till butiken, det är inte alltid man får lämna tillbaka något som glasögon. Jag förklarade problematiken och de mötte mig med förstående och god service. Behövde inte betala något extra och de hjälpte mig att hitta ett par nya bågar och gjorde en ny beställning. Nöjd är jag.

Har handlat här tidigare, men hade inget problem innan utan har gått ganska smidigt. Men idag upptäckte jag hur skönt det är att bli bemött med vänlighet och hjälpsamhet. Jag var ouppmärksam, men de löste problemet.

Alex Buvnäs

mer än ett år sedan

Jag är lite äldre till åldern och har inte så bra ekonomi. Så jag tänkte att Smarteyes passade bra. Men det de inte berättar är att Glasen de använder är det billigaste som finns på marknaden och förstås de sämsta, om man frågar till en Legitimerad Optiker i andra Optiker Butiker. För min ålder så måste jag använda Progressiva Glas så jag köpte ett par hos Smarteyes plus solglasögon som också är Progressiva. Det finns nämligen 3 olika typer av progressiva glas. Det första ser man nästan ingenting om man inte ska vrida huvudet åt alla håll och kanter för att kunna se något överhuvudtaget, vilket gör att man får lätt huvudvärk och det är precis vad jag har haft. Det är därför de säljer billiga glasögon. Sen skickar de beställning till Asien. Glaset nr 2 kostar det dubbla och Glas nr 3 kostar ca. 3 gånger så mycket. Jag orkade inte mer med huvudvärken och skaffade riktiga glasögon och har redan fått dem och är mycket nöjd med dem. Det lönar sig att betala lite mer och få riktiga grejor istället för billig skräp hos skojaroptiker.

Johan

mer än ett år sedan

Det här företaget suger big time! Har väntat 14 dagar på mina glasögon och varje gång jag ringer och undrar var de är så säger de nej tyvärr de har inte kommit men att de kommer in imorgon (Vi har en försening). Frågan är hur länge ska man behöva vänta???

Anonym användare

mer än ett år sedan

Fruktansvärt dåliga glasögon och glas. Alla ytbehandlingar har släppt och dom är inte reptåliga överhuvud taget. Dom drar åt sig enormt med smuts hela tiden. Har inte ens haft dom 3 månader och bågen gick av jättelätt på mitten när jag endast putsade glaset. Synundersökningen gick på 10min, det kan inte vara seriöst. BILLIGA GLASÖGON OCH GLAS FRÅN ASIEN SÄGER VÄL ALLT! kvalitet kostar.

Anna

mer än ett år sedan

Eftersom jag fick veta att smarteyes hade så bra priser bestämde jag mig för att köpa två par glasögon på en gång när jag var där. Gick jätte bra att prova ut bågar. Glasögonen kom hem snabbt. Sen börja problemen. Jag kan knappt använda något av mina par glasögon. Jag blir yr i huvudet och mår illa. Jag får bara synskärpa rakt fram. Tittar jag åt sidorna ser jag vimmelkantigt. Ringde dagen efter och berättade om problemet. De sa att jag skulle komma ner till butiken så skulle de korrigera mina glasögon. Efter som jag har 10 mil att åka till butiken så kom vi överens om att jag skulle komma förbi när jag var i närheten. Sagt och gjort. När jag åkte dit för att lämna in mina glasögon fick jag till svar: Du får ta och ha de på dig en vecka till innan vi kan göra något. Sen kan det bli sådär när man köper bågar med större glas.
När jag frågade varför ingen informerat mig att man ser sämre med stora glas i bågarna fick jag inget svar. Så jag fick åka hem igen. Varför sa de inte i telefon att jag skulle ha de på mig i två veckor innan jag skulle komma tillbaka med de? Väldigt dåligt. Personalen i butiken verkar inte ha gått någon kurs i kundbemötande precis. Hittills har jag åkt 30 mil för dessa glasögon. De börjar bli väldigt dyra nu. fler resor lär det väl bli. Hade jag vetat detta hade jag aldrig köpt några glasögon där. Kommer absolut inte köpa några flera även om de får ordning på dessa vilket jag tvivlar på!

A. Lj.

mer än ett år sedan

Inget bra bemötande och service av personalen i butiken Kyrkogatan, Göteborg.
Se upp med priset. Om du köper progressiva för 2.999.- får du ett par solglasögon för halva priset säger reklamen. Då ingår inte färgen på solglasögonen, det blir extra tillägg så det hela kommer upp i över 5.000.- Har någon hört talas om solglasögon utan färg??? Vi kände oss lurade och trivdes inte med den nonchalanta expediten. Kanske genomför vi inte affären!

B.j

mer än ett år sedan

Fick synudersökning av trevlig kille och bågarna var kalasfina(större modell).MEN...när jag glad i hågen skulle hämta ut dem,så kändes de helt fel!!Fick hålla dem flera cm från ögonen för att kunna möjligen se nedre raden skarpt!!Jag tog INTE emot dem och betalade INTE!!De ska göra om dem..Trist nog bor jag 15 mil från Gbg...Så det dröjer tills nästa visit.Fungerar de inte då heller ,så tänker jag inte ta emot dem än mindre betala.Glasen är progressiva..Betalar med glädje när de är OK.

Candy´s matte

mer än ett år sedan

Har bara gott att säga om Smarteyes i Kristianstad. Fick träffa en super duktig optiker som fixade mina glasögon. Eftersom mina glasögon INTE var till 100% belåtenhet så ordnade de genast ett par nya.Att jag dessutom fick ett par terminalglas till halva priset var inte heller dumt. Jag är supernöjd med både personalen och inte minst mina glasögon. Kan verkligen rekommendera Smarteyes i Kristianstad !

Leif Thuresson

mer än ett år sedan

Har haft mina progressiva i ca tre veckor. Skalmarna har har redan börjat slappa. Och det "värsta" - man hävdar i tal och skrift att man har en av marknadens bästa progressiva glas. Icke! EN typ finns och den progressiviteten tillåter endast att jag har ett lässpann på 6-7 cm (motsv en spalt i DN) Flyttar jag blicken blir den övriga texten suddigare ju längre ut på sidan man tittar. Jag måste vrida på hela huvudet för att kunna läsa. Jag har haft tre omgångar progr glas tidigare och alltid haft ett helt synfält. Har idag besökt butiken - dels för att justera (och klaga), dels för att hämta ett par läsglasögon. När jag lämnade butiken satt dessa glas bra, men efter några timmars användning börjar redan skalmarna slappa. Uppenbarligen ingen högre kvalitet. Personalen dock väldigt trevlig och tillmötesgående och t o m erbjöd någon slags "överenskommelse" om jag fortsättningsvis inte var nöjd med de progressiva. Nja, ca 3000 kronor billigare än i "fina butiken" (plus resekostn 3x12 mil). Man brukar ju säga att "you get what you pay for.."
(Butiken ifråga finns i Karlskrona)

nöjd kund

mer än ett år sedan

Jag har fått torra ögon och inte använt linser på många år. Men eftersom jag tyckt de varit proffsiga och billiga med mina starka glasögon på Kungsgatan i Stockholm så tänkte jag ändå testa. Optikern var jättenoggrann och jag fick pröva massor av olika linstyper, vilket var bra. För det var bara en sort som funkade med mitt vänsteröga. På återbesöker var han lika noggrann. Exemplariskt bemötande måste jag verkligen säga. Också denna gång.

Maria

mer än ett år sedan

Man får glasögon med fel styrka på glasen (man ser dåligt och får huvudvärk) och när man ber om korrigering blir de aggressiva och är inte det minsta intresserade av att ta reda på om det ligger något i kundens klagan. De tillbakavisar kundens klagan med lögner och mycket otrevligt bemötande. Synundersökning hos seriös optiker visade att med glasen från Smarteyes ser jag mycket dåligt, har nu glasögon man kan se med och dessutom utan huvudvärk. KOMMER ALDRIG MER ATT BEFATTA MIG MED DENNA KEDJA. USEL SEVICE och KOMPETENS!

Sandra

mer än ett år sedan

Inget fel på glasögonen i förhållande till pris. Personalen i gbg är dock den slappaste och har ingen känsla för service. Man blir på dåligt humör direkt. Optikern vet iaf vad han sysslar med.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Köpte nya glasögon, först såg jag inte så bra i dem, men efter justeringar och ett bra bemötande från personalen som verkligen ville att allt skulle bli bra för mig så löste det sig tillslut och nu är jag helnöjd! Kommer bli fler par!

Anonym användare

mer än ett år sedan

Köpte glasögon på rekommendation för enbart 4 månader sedan. Får nog slänga dessa glasögon och köpa hos någon annan.
Smarteyes påstådde att derar progressiva glasögen hade en bred vinkel. Stämmer inte alls.
Måste vrida på huvudet höger och vänster hela tiden för att se, har dessutom snubblat så jag nästan bröt foten.
Mycket dålig kvalitet åtminstone på progressiva. Mina gamla glasögon var mycket bättre.

Karin

mer än ett år sedan

Är så glad för mina nya fina glasögon. Både jag och min dotter var inne och gjorde synundersökning och beställde glasögon. En tjej runt 25-30 år hjälpte oss och hon var så go o gla.
Tack för all hjälp! Förstår att det alltid är fullt med kunder i butiken.

Jogi Karpinski

mer än ett år sedan

Fick tyvärr riktigt dåliga brillor ifrån dem som var repiga på nolltid. Ville egentligen ha riktigt glas men det gick sönder efter 1 dag!! Sen blev jag rekommenderat plastglas som nu är väldigt repiga och inte gå att polera upp.
Mitt tips: Läg mer pengar och köp något vettigt någon annanstans.

Inger

mer än ett år sedan

Nu vill jag dela ut rosor till butiken vid Triangeln i Malmö. Jag valde att prova ny optiker efter att ha varit kund hos en o samma i 25 år (nu pensionerad). Jag har fått fina glasögon o går gärna dit nästa gång det är tid för nya. Det är så lätt att gnälla för allmänheten när något blir fel, men sällan det rosas av oss nöjda...

martin

mer än ett år sedan

Jag blev jättemissnöjd för jag fick fel styrka i glasögon, ont i huvudet och ögonen och efter det känns det som min syn blivit sämre. Smarteyes tar inget ansvar utan skyller på att de inget kan göra??

Anders B

mer än ett år sedan

Om man läser omdömen här på sidan, så ser man ju tydligt att allt inte passar alla...så är det väl överallt!!!. Men Smarteyes passar mig!! Har både kontaktlinser o glasögon här o tänker fortsätta med det!!

Anna

mer än ett år sedan

Toppen! trevlig personal trots stress alltid möter en med ett leende. Tack för att ni har kommit till det behövs! trött på att betala en förmögenhet på glasögon.

Marie

mer än ett år sedan

Bågarna skulle gå att justera i efterhand sades det. När jag sedan fått dem och betalat så gick det inte att justera fullt ut. Är efter reklamation hänvisad till annan optiker av dem nu. Det är säkert ett trevligt ställe om man inte har några större krav. Hade annars gärna fortsatt hos dem då jag tycker affärsidén verkade bra. Mycket tråkigt!

Camilla

mer än ett år sedan

Duktig personal, senaste teknologin, stora och fina rum, Dem vet vad dem håller på med. Trevliga är dem också.
Rekomenderar varmt!

Ewa

mer än ett år sedan

Har köpt 3 par var, min man o jag. Jättenöjda!!! Kompetent personal (om man bortser från en tant som såg sur ut haha, men henne udvek vi). Kan bara rekommendera!!!

Gladonöjd

mer än ett år sedan

Såå glad att jag funnit denna butik.Fick rekommenderat denna av arbetskollegor. Har stort synfel och fick lika fina glasögon för typ 1/5 av vad jag brukar betala. Hjälpsam och kunnig personal oxå! Jag kommer tillbaka.... och tillbaka igen... Tack!

Alex Buvnäs

mer än ett år sedan

Tack Smarteyes för gott bemötande. Nu kan jag andas ut. När ni löste mina problem på bästa tänkbara sätt. Glasögonen ville inte alls med mina ögon och jag var tvungen att skaffa nya hos en annan Optiker. Men ni hjälpte mig och jag fick mina pengar tillbaka tack !

Anonym användare

mer än ett år sedan

Köpa glasögon hos Smarteyes?

Var hos Smarteyes och hittade faktiskt ett par riktigt fina bågar. Har letat och letat. När man tittar genom mina så är de så repiga att det ser ut som om du satt en tesil framför varje öga. Skulle behöva både progressiva glas samt aggressiva bågar.

Nu hoppade vi in där igen för de har bra priser. Man kan inte delbetala även om man handlar för massor med tusenlappar men, de är hyfsat billiga så ...

Förra gången, när min man köpte glasögon där, hittade jag ett par bågar. Jag ville dock fundera lite så jag väntade. Tre dagar senare, när mannen skulle hämta sina bågar, var "mina" bågar borta. Jag frågade personalen men det gick inte att beställa. Nåja, jag fick väl leta vidare. Livet går väl vidare.

Nu idag, när jag hittade "bågarna", alltså, skitsnygga och passade mig såååå bra så blev jag så klart överlycklig!!

Frågade en personal om man fick låna hem bågen för "översyn".
- Nej, det får du inte!

Ok. Kan jag lägga undan ett par?
- Nej det kan du inte! Det du ser där är utställningsexemplar ! De säljs inte utan ska vara där. Vi beställer när någon köper.

Ok. Kan jag boka ett par av de man kan beställa?
- Nej, det kan du inte!

Kan jag köpa ett par rakt av nu och få dem efter att jag beställt synundersökning till nästa vecka?
- Nej, det kan du inte!

Kan jag alls köpa dessa?
- Nej, det kan du inte!

Anne Eriksson

mer än ett år sedan

Efter 8 återbesök sitter glasögonen fortfarande inte bra, de sitter för hårt och för snett. Dessutom får jag huvudvärk och illamående av de olika glasögonen. Tyvärr visade det sig vara sant att lägre pris ger sämre kvalitet. Jag har haft glasögon i 20 år och aldrig varit med om detta förut.

sofia

mer än ett år sedan

(Jönköping)
I början av september var jag och skulle köpa 2 par glasögon
att ha vid datorn på jobbet och ett par hemma när jag läser.
Företaget som jag jobbar på skulle bidra med en del.
Efter 2 veckor var jag och hämtade 2 par progressiva glasögon och betalade,
jag tyckte det verkade dyrt så jag frågade om de dragit av
den delen mitt jobb skulle få en särskild faktura på,
tjejen sa att det skulle vara avdraget, jag hade bråttom och gick därifrån.
När jag var tillbaks på jobbet tittade jag på kvittot, men där var inget avdrag gjort.
Glasögonen funkade inte alls det var bara skärpa längst upp .
Jag åkte 2 mil enkel resa tillbaks till Smarteyes på lördagen
Men jag kunde inte få tillbaks det jag betalat för mycket
Glasögonen fick jag komma tillbaks med en annan dag
Jag åkte tillbaks veckan därpå och fick strida för att få tillbaks pengarna
Optikern trodde att glasen satt i fel vinkel så han försökte vinkla om
Då sprack glaset på det ena paret ( sånt kan ju hända)
men jag fick med mig det andra paret att prova i några dagar
Men efter 2 timmar gick skalmen på det paret av (det kändes fortfarande inte bra)
Jag ringde och talade om detta och fick tid hos optikern för ny synundersökning
När jag kom dit med mina trasiga glasögon kunde de fixa
ett par provisoriska av glasen från ena paret och bågen från det andra
så att jag kunde prova några dagar till.
Jag tittade ut andra bågar som skulle hålla lite bättre
Jag provade nästan en vecka och fick vädigt ont i både huvud och nacke
Jag ringde och berättade och fick komma dit igen och prata med optikern
Vi bestämde tillsammans att prova enkelslipade glas istället
De skulle beställa ett par i taget (ifall det skulle bli fel igen)
Tiden gick och gick, till slut ringde jag och frågade om de var färdiga snart
Då visade det sig att de inte gjort någon ny beställning
Den bågen som jag hade tittat ut var slut och hade utgått
Så jag fick åka dit igen, och de beställde ett par
Denna gång tog det över 2 veckor innan glasögonen var klara
Trots att de skulle göra en så kallad snabborder
Jag blev lovad att få kompensation jag skulle få ett par glasögon
på långt håll och mellanskillnaden mellan progressiva och enkelslipade
Äntligen var glasögonen bra, så jag ringde och beställde ett par till
i dag (4: december)har jag varit och hämtat dessa båda glasögon,
egentligen hade det blivit fel form på glasen men det struntade jag i
Men några pengar i mellanskillnad som utlovat kunde jag inte få
Det hade de aldrig lovat sa de nu

M.H

mer än ett år sedan

bestämde jag mig för att lämna glasögonen tillbaka, anledning.
Vid första besöket hittade jag 2 glas. när jag hämtade dom och provat så stämde inte skärpan, endast skärpa i centrum ej längre ut, smalt synfält.
tjockare glas kanske funkar så att slipningen blir bättre, men det kan vi bara göra på det ena paret.gick inte med halvbåge. frågade en annan butik och det gick visst.
Ok, kom fram till att dom kan göra om det par som det gick att göra om bara för att se att jag blir nöjd.
hämtade brillorna och blev nöjd, valde ut 2 st ny bågar. När jag hämtade dom så hade dom inte gjort ändringarna på de nya, suck, skicka tillbaka gör om.
Hämtade dom nya igen, men dom blev aldrig bra.
Blir yr och har svårt med skärpa och fokus marginellt bättre än innan.
Det tråkiga är att jag fick 2 olika förklaringar av 2 optiker, butikspersonalen försökte förklara, men alla sa olika.
Av tre st glas blev 1 bra, men efter några veckor började färgen lossna, in till butik, personal tar fram sprayburken och kör över brillorna, kunde gjort det bättre själv, syns tydligt att de är målade.
Kort å gott: kunskapsnivån på personalen varierar stort men av mig får dom lågt betyg, visst bemötandet var alltid trevligt men korna på öland är också trevliga, kunskapen fanns inte. två butiksbiträde berättar för mig att 2 av optikerna jobbar olika och har olika uppfattningar, kändes tryggt, det var också av dom två som jag fått olika svar. Kan bli så när glasen är stora, den andre, svårt med små glas.
När priset är lågt blir kvaliten sämre det hade jag klart för mig, men inte att så här dåligt, både kunskap och glas, bågar.
Jag blev väldigt frustrerad på att aldrig få ett riktigt svar på frågorna, förklaringarna kom alltid efteråt. Bor också en bit utanför stan, köra mkt å långt för att inte bli nöjd.
Rekommenderar ej, men med lågt pris och tur kan man ju någon annan bli nöjd.

Jeanette

mer än ett år sedan

Personalen i Göteborg borde gå på charmkurs!
Vid mitt besök var dom riktigt otrevligs! Det räcker inte att ett fötetag är billigt, man måste erbjuda service också....Det vet inte Smarteye vad det betyder!

Anna

mer än ett år sedan

Dålig service på butiken i Västerås. Har två par glasögon som jag inte kan använda. De kan inte böja till bågarna så de passar mig samt att jag blir alldeles groggy och illamående av glasögonen. Helt normalt enligt optikern. ?!
Aldrig varit med om det tidigare. Men enligt optikern så är det mig det är fel på och inte glasögonen...
Skulle vilja skicka dem på charmkurs.
Kommer ALDRIG att rekommendera Smarteyes!!! Stor besvikelse... :(((

Mia

mer än ett år sedan

Helnöjd med mina glasögon jättefina, ett stort tack till härlig personal i Linköping

Monica

mer än ett år sedan

Varit i affären många gånger för att korrigera alla fel som uppstått, progressiva glasögon som jag ej kunnat läsa med, fotokromatiken glömd, bågar som flagnat mm. Billiga med med urusel kavalite!

Alda

mer än ett år sedan

Köpte två par enkelslipade glasögon vid två olika tillfällen pga att jag själv hade lite svårt att bestämma mig. Men personalen var supertrevlig och hjälpe och svarade på alla frågor jag hade. Optikern var väldigt duktig och inte alls oförskämd som jag upplevt optikern hos glasögonmagasinet. Kvalitén är som man betalar men jag fick med hela setet dvs skruvmejsel, putssprej, putsduk och fodral. Mer än nöjd är kan speciellt att man fick sin styrka inplastad på kort. Smarteyes Helsingborg rekommenderar jag starkt!

Reza

mer än ett år sedan

Trevlig personal på butiken men dåligt kvalitet på glasen. Första genrationens progressiva glas från 70 talet med small synfält och dålig slippning, som säljes i Sverige som modern och utvecklade material!
Köpte glasögon för en månad sedan och måste nog slänga dessa glasögon och köpa nya tillverkad någon annan stans än Kina!
Smarteyes påstår att deras progressiva glasögon har en bred synfält men Stämmer inte alls och är falsk marknadsföring.
Synfältet på progressiva glas är så smala att man
måste vrida på huvudet höger och vänster hela tiden för att se annars blir suddigt. Det går inte att köra fordon i trafiken med dessa glasögon. Mina gamla glasögon funkar mycket bättre.
Bortkastade tid och pengar!
Glasögonen köptes i butiken på väla i Helsingborg.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Jättestort tack för att jag som sjukpensionär hade råd att köpa progressiva och läsglasögon för 3499:-
Jag är så nöjd eftersom jag ser perfekt dessutom är glas och bågar snygga och superlätta.Hjälpsam och trevlig personal!

BESVIKEN KUND

mer än ett år sedan

"Du får ett sms om att hämta ut dina glasögon inom en veckan". Det har gått tre veckor, ringer man de för att fråga så blir de sura.

Första och sista gången jag besöker Smart Eyes i Göteborg.

Anita

mer än ett år sedan

Valfri båge står det men det gäller inte egen båge.
Tog detta för givet före synundersökningen.
Blev besviken hade aldrig för avsikt att byta båge.
Hade varit mer miljövänligt om man kunnat återanvända sin egen mycket bra båge.
Det borde stå på hemsidan att man inte kan använda sin egen båge eller har jag missat denna information.

nöjd kund

mer än ett år sedan

kanske är bra att man inte får låna hem Pågar... Bågarna å andra sidan behöver man ju inte låna hem... Servicen på det stället är så bra och personalen är så duktig på att hitta helt rätt bågar till kunderna. Det LÅGA priset gör det inte så svårt att köpa dem på studs. jag har köpt ett antal Bågar där och kommer att fortsätta med det!

Karin

mer än ett år sedan

Äntligen har jag råd att köpa glasögon!! Måste säga att personalen jobbar verkligen under stress men möter en alltid med ett leende! Tycker de borde ha mer personal det är det enda minuset. Men fina prisvärda glasögon har dom! GÅ DIT!

besviken

mer än ett år sedan

Trodde att jag gjorde ett klipp när jag vände mig till smarteys vid triangeln. Visst verkade kvalitén på bågarna sisodär men huvudsaken var att jag såg bra! Är efter köp mycket missnöjd. Jag mår illa och blir yr av glasen, vilket inte skett tidigare, bågarna sitter illa och när jag vänder mig till butiken får jag ett dåligt bemötande och citerar optiker "prova glsögonen två veckor till, vi vill helst inte byta glas då det kostar oss". Jag känner inte att jag får ett tryggt och kompetent bemötande och kommer i framtiden vända mig till en annan optiker.

Amanda

mer än ett år sedan

Efter att tidigare alltid ha köpt mina glasögon hos Synsam (proffsigt men dyrt), så bestämde jag mig förra året för att testa SmartEyes vid Triangeln. Har inte vart besviken. Inga märkesbågar, men mycket att välja på. Trevlig och som jag kan bedöma kunnig personal (även om det går undan).
Det ska sägas att mina första SmartEyesglasögon höll ett år sen gick bågen av, men eftersom jag skaffat försäkringen så fick jag ett par nya mot självrisk. Beställde samtidigt två par till (varav andra var till 1/2 priset), så nu har jag tre att variera med. Alltsammans har kostat mig mindre än det senaste paret av mina tidigare märkesglasögon från Synsam (vilka visserligen höll längre men det känns både roligare och frächare att byta lite oftare).
Summa summarum: SmartEyes bågar kanske inte håller toppkvalité (glasen är det inget fel på) men till det priset så gör det inte något om hållbarheten är ett år, man kan kosta på sig ett par nya!

Chrille

mer än ett år sedan

Allt till belåtenhet. Kunnig och trevlig personal.Serviceinriktade. Stora fina ljusa lokaler.Fina bågar ,många att välja på (kan vara svårt ibland) Bra priser .Säger bara Smarteyes ! Äntligen...............!!!

Gladonöjd

mer än ett år sedan

Bra glas, bra bågar, bra optiker. Jag kan bara säga att jag är nöjd och rekommenderar Smarteyes! Sen kan man ju inte göra alla nöjda... så är det i alla brancher. (när jag läser vissa omdöme här)

Ulla

mer än ett år sedan

... har man råd att köpa glasögon mer än vart femte år. Supertrevligt och proffsigt bemötande dessutom. Mina sista progressiva glas kostade över 9000 hos FinaOptikern och det var för ca fyra år sedan. Det blir definitivt SmartEyes för mig i fortsättningen.

Sanna

mer än ett år sedan

Jag har aldrig sett så många kunder bli så illa behandlade i en butik. En dam blev utskälld för att hennes önskemål inte gick att uppfylla och vi andra kom undan med att "bara" bli otrevligt bemötta av övriga expediter i butiken. Mina linser dröjde en månad, ingen ringde (som de utlovat) och när jag kom in och frågade efter dem skulle de eftersändas mot en avgift om jag ville ha dem. Nej tack sa jag och vänder mig gladeligen till någon annan. Smart eyes personal i malmö är under all kritik! Otroligt obehaglig stämning i butiken som den ansvarige butiksinnehavaren bör göra något åt snarast möjligt!

argtjej

mer än ett år sedan

ja visst. billiga glasögon o mediokra ramar. men kommunikationen är värdelös. de hör inte av sig och skickar mina glasögon till fel stad. o 2 veckor för sent. när jag sedan klarar fnyser de bara.
lägg allt besvär på lite dyrare glas istället så slipper du dem.

Missnöjd

mer än ett år sedan

Däremot sämre efter det att man har hämtat ut och betalat glasögonen. Vill man ha passformen justerad, vilket ju oftast behövs då och då, sker detta på ett väldigt nonchalant och ickeproffsigt sätt och glasögonen sitter nästan genast lika dåligt igen. Man får inte alls den goda servicen och det goda mottagandet som hos andra optiker i Malmö. Jag kommer att återvända till min tidigare optiker.