Om företaget

Vi är optiker som gett människor bättre syn sedan 1945. Opticus i Ulricehamn och Tranemo erbjuder allt inom optik och synhälsa.

Läs mer om företaget
Telefonnummer
0321-127...
Adress

Storgatan 4

52330 Ulricehamn

Hemsida och e-postGå till hemsida

Mer information

Öppettider

Öppet

9:00 - 18:00

Omdömen

Företaget har inga omdömen än

Karta

test
KartaGå till kartvy

Få hjälp med din synlighet online

Vi på Eniro vill att det ska vara enkelt för svenska företag att nå ut och växa på internet - därför har vi samlat allt du behöver veta om digital marknadsföring under ett och samma tak.

Bildgalleri

Company image
Company image
Company image
Company image
Company image
Company image
Company image
Company image

Om oss

Vi är optiker som gett människor bättre syn sedan 1945. Opticus i Ulricehamn och Tranemo erbjuder allt inom optik och synhälsa.

Tradition från 1879

Året är 1879. Urmakare Ekström låser upp dörren till sin butik samtidigt som han njuter av utsikten över Åsunden. På sjöns blå vatten tuffar ångsluparna mellan bygdens industrier. Från den smalspåriga järnvägen, som öppnats ett par år tidigare, hörs ångvisslan tjuta. Han hälsar på ännu en granne som just öppnat butik på Storgatan.

Mycket har hänt sedan dess. Medan Europa dansar Charleston och spisar jazz under det glada 1920-talet, utökas sortimentet med glasögon. Två decennier senare får butiken ny ägare då Bror Andersson tar över. Ett köp som idag förvaltas och förädlas av tredje generation. Adressen i Ulricehamn är fortfarande Storgatan och utsikten över Åsunden lika vacker nu som då. Men sedan 2009 erbjuder vi även tranemoborna ett brett sortiment av glasögon, egen verkstad och högsta optiska kompetens.

Inte allt, men det bästa

Vi tycker att du ska få välja vilka bågar eller linser du vill (OK, se de för underliga ut på dig kanske vi avråder). Väljer du själv, blir du också mest nöjd. Så enkelt är det. Men vi vill också kunna välja själva. Därför är vi inte är med i någon kedja. Vi vill kunna välja de bågar och varumärken vi tror att våra kunder gillar – inte vara styrda av någon annan. Vi vill kunna lyssna på dina och andra kunders önskemål. Vi vill kunna plocka hem de där udda och annorlunda bågarna från den senaste mässan eller nya designern.

Så i vårt sortiment hittar du självklart de klassiska bågarna och de vanligaste varumärkena. Men vår intention är att vi också ska erbjuda sådant du inte hittar hos alla andra. Små överraskningar. Kanske bågarna du vågar vara först med. Rentav morgondagens klassiker.

Håll koll på ögonen

Finge vi önska skulle människor kontrollera sin syn oftare än vad de gör. ”Klart ni säger det”, tycker kanske du, ”ni har ju allt att vinna på det”. Men det är faktiskt du som har allt att vinna: Att kolla sin syn kan vara skillnaden mellan daglig huvudvärk och att må bra, mellan att upptäcka skyltar för sent i trafiken till att köra avslappnat och säkert.

Börjar man bli lite äldre kan en hälsoundersökning av ögonen också vara på sin plats. Ögonsjukdomar är inte alldeles ovanliga. Men ju fortare de upptäcks desto enklare är det att behandla dem med bra resultat. Så varför inte passa på att beställa en undersökning hos oss. Vi har kunskapen och kompetensen att hjälpa dig. Dessutom kunde det kanske vara snyggt med ett par nya bågar.

Tjänster

- Synundersökning

- Ögonhälsoundersökning

- Kontaktlinsundersökning

- Arbetsglasögon

Opticus AB Synvårds utvalda länkar

För dig som driver företaget

Att synas online
Vi fixar det åt dig

Att som företagare synas på internet är idag viktigare än någonsin, men digital marknadsföring kan ibland kännas krångligt och tidskrävande. Vi på Eniro kan hjälpa dig med din Google- och Facebook-annonsering samtidigt som vi ser över din sökmotoroptimering, nya hemsida och digitala närvaro.

Närvarokollen
Har du korrekt info på nätet?

Nästan 9 av 10 kunder uppger att de stött på felaktig företagsinformation online. Det skapar en dålig kundupplevelse och påverkar negativt din synlighet på Google.

Hemsidekollen
Bra hemsidor lockar fler kunder

Varannan besökare riskerar att lämna din hemsida om den tar mer än 3 sekunder för att ladda klart. Google älskar snabba och mobilanpassade hemsidor!

Möjliga telefonnummerformat

032112750

03-211 27 50

032-11 27 50

0321-127 50