Om Olofströms Kanotcentral/Halenkanot

Hyr kanot och kajak i Olofström. Upplev Sveriges sydligaste vildmark i Natureservat Halen,Pieboda och Ekopark Raslågen. Olofström utsågs till årets friluftskommun 2021. Vi hyr ut Kanoter ,enkel och dubbel Kajker, Fiskekajaker samt SUP Brädor med tillbehör. Vi har lång erfaenhet av området då vi startade vår uthyrning 1974.

Paddla i Naturreservat och Ekopark

Välkommen till Kanotcentralen i Olofström som ligger i Olofströms Fritidsområde vid Naturreservat Halen. Här hyr ni Kanot/Kajak för en härlig tur på Blekinges största insjö Halen. Eller kan ni utnyttja de naturliga förbindelserna mellan sjöarna Halen, Raslången, Gillesjön, Filkesjön och Immeln. Här kan vi erbjuda många möjligheter till olika turer i dessa natursköna vatten som ligger i Naturreservat Halen, Pieboda naturreservat och Ekopark Raslången. Området är lämpligt för såväl nybörjare som barnfamiljer och det finns möjlighet att paddla alltifrån någon enstaka timme upp till en vecka. Vill ni ta er mellan sjöarna med kanot/kajak innebär det överbärningar av varierande längd och vi rekommenderar kanotvagn för detta ändamål.

Servicavgiften ger god service

För att kunna erbjuda övernattningsplatser med god service och nödvändig utrustning tar Kommunerna längs kanotleden ut en servicavgift av alla som paddlar med övernattning i sjösystemet Halen - Raslången - Immeln. Detta innebär att ved finns på rastplatserna. Man kan också köpa ved vid utlämningen. Avgiften ligger för närvarande på 50 kr per kanot och natt och intäkterna går oavkortat till underhåll av rastplatserna. En besiktningsman är anställd för att informera paddlare i sjösystemet om gällande regler, kontrollera att rastplatserna är i gott skick och se till att paddlare som övernattar i systemet innehar naturvårdskort. Servicavgiften kan betalas på Halens Kanotcentral, Turistbyrån i Olofström och Immelns Kanotcenter samt på www.halenkanot.com.

Reservat Pieboda

Halens östra strand har nu utökats med Pieboda Natureservat. Länstyrelsen i Blekinge Län tog i december 2015 beslut om att inrätta ett Naturreservat i Pieboda i Olofströms Kommun. Området ligger mellen Natureservat Halen samt Ekopark Raslången. Detta innebär att sjön Halen till största delen ligger i Naturreservat.

Bildgalleri

  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 1
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 2
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 3
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 4
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 5
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 6
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 7
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 8
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 9
  • Olofströms Kanotcentral/Halenkanot Kanotuthyrning, Olofström - 10

Olofströms Kanotcentral/Halenkanot, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Olofströms Fritidsklubb Kanotcentralen AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

28.01.2010

Org.nr:

5567999379

Arbetsgivaravgift

Registrerad

Aktiekapital

100000

Omsättn.intervall

1500 - 2999 tkr

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

77210 Uthyrning och leasing av fritids- och sportutrustning, 46491 Partihandel med sport- och fritidsartiklar, 93199 Övrig sportverksamhet

Exekutiva befattningar/Administration

Visar 4 av 6

reviews aboutName

Ont i rygg

moreThanAYearAgo

Man börjar i sjön Halen och redan efter en timme ska kommer första lyft som är på 700 meter!!! Nästan omöjligt med barn...

responseFromCompany

Då det är väg samt en välgjord bred stig mellan sjöarna Halen och Raslången, skall det inte vara några större problem om man hyr en kanotvagn att frakta kanoten på.

Mulle

moreThanAYearAgo

Halen är en sjö med mång vikar och smala sund och där finns fina övernattningsplatser. Hyrde kajak detta året och det var en ny härlig upplevelse.Nästa gång blir det med övergång till Raslången.

Kategorier

Möjliga telefonnummerformat

04544028004-544 02 80045-44 02 800454-402 80