Om Novius Ögonklinik

Under 20 år har vi hjälpt unga, medelålders och lite äldre att bli av med sina synfel för att kunna njuta av en tillvaro utan behov av glasögon eller kontaktlinser. Våra ögonkirurgers erfarenhet sträcker sig mycket längre än så och med hjälp av modern utrustning och kunnig personal har kunnat leverera skräddarsydda synfelskorrigerande behandlingar med utmärkta resultat.

Ögonlaser – LASIK (under 45)

ör Dig som är yngre än 45 rekommenderar vi olika typer av ögonlaserbehandlingar för att eliminera Ditt synfel. Det modernaste sättet med minst besvär och snabbast återhämtning är inLASIK (FS LASIK).

I de fall där av olika anledningar detta ingrepp inte är passande så använder vi LASEK-metoden. Vid grava synfel eller tunna hornhinnor rekommenderar vi ICL operationen.

Ögonoperationer – RLE (Över 45)

Även om man som ung har haft, medfödd eller opererat sig till, perfekt syn kommer man med all säkerhet att börja utveckla ålderssynthet (presbyopi*) kring 40 års ålder.

Ålderssynthet kallas oförmågan att fokusera på nära håll som leder till behovet av läsglasögon. Den mest accepterade teorin om ålderssynthetens uppkomst i ögonläkarkåren är den, som vidhåller att den mänskliga linsen i ögat som i unga år är mjuk, elastisk och rörlig, växer och successivt förlorar sin elasticitet, vilket leder till begränsad rörlighet och anpassningsförmåga.

Eftersom det är på den mänskliga linsen som förändringen uppstår så är det logiskt att metoderna som används mest för korrektion av olika synfel i kombination med ålderssynthet utförs på linsen. Dessa är RLE (Refractive Lens Exchange) med multifokal lins eller RLE med monofokal lins för monovision varianten. Monovision innebär att det ledande ögat korrigeras för att kunna se på långt håll och det andra ögat korrigeras för att kunna se på nära håll. Monovision kan även uppnås med ögonlasern.

Synfel

För behandling av de olika synfelen tillämpas olika typer av ingrepp som kallas refraktiva. Alla dessa ingrepp syftar till att ändra ögats brytningsförmåga så att ljusstrålarna ska kunna fokuseras på rätt plats, nämligen näthinnan.

För Din säkerhet använder vi dels modern ögonlaser med oslagbar precission samt alla andra beprövande metoder för synfelskorrigering. De olika ingreppen kompletterar varandra och tillåter valet av en skräddarsydd behandling för varje enskilt fall som syftar till bästa möjliga resultat beroende på de individuella förutsättningarna.

Valet av metod eller kombination av metoder avgörs först sedan man blivit grundligt undersökt av våra ögonläkare och alltid i samråd med dig.

De allra flesta blir av med sitt synfel helt och hållet. Man måste dock vara medveten om att hos ett fåtal personer kan resultatet mer eller mindre påverkas av individuella faktorer som har att göra med vävnadsreaktionen och läkningen.

Skulle i sådana fall en kompletterande behandling bedömas leda till märkbar förbättring av synen, görs denna kostnadsfritt.

Ögonlocksplastik

Novius ögonklinik har lång erfarenhet av ögonlocksplastik. Här kan du känna dig trygg – vi tar hand dom dig före, under och efter operationen.

När vi blir äldre förändras huden. Elasticiteten blir sämre och många av oss får ett tilltagande hudöverskott, vilket kan vara speciellt tydligt på ögonlocken. Den försämrade elasticiteten i vävnaderna gör att det fett som omger ögat kan bukta ut. För att slippa detta kan ögonlocksplastik vara ett bra alternativ. Det är ett estetiskt kirurgiskt ingrepp som skapar ett piggare och yngre utseende runt omkring ögonen.

Det finns olika anledningar att vilja genomgå en ögonlocksplastik. Du kanske upplever besvär med hudöverskott som försämrar sikten, eller önskar att genomföra operationen av rent estetiska skäl. Oavsett din situation hjälper vi dig.

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Bildgalleri

  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 1
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 2
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 3
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 4
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 5
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 6
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 7
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 8
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 9
  • Novius Ögonklinik Ögonläkare, ögonsjukdomar, Stockholm - 10

Novius Ögonklinik, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namnMeditro Aktiebolag
BolagsformAktiebolag
Datum för upprättande13.02.2001
Org.nr:5566065271
ArbetsgivaravgiftNej
Aktiekapital100000
Omsättn.intervall3000 - 4999
F-skattJa, registrerad för F-skatt
Registrerad för momsJa
SNI-bransch46460 Partihandel med medicinsk utrustning och apoteksvaror

Exekutiva befattningar/Administration

Konstantinos LenisLedamot
Christos LenisSuppleant
Carl Jacob Mattias BiderholtHuvudansvarig revisor

Omdömen om Novius Ögonklinik

Linda

mer än ett år sedan

Väldigt proffsig och trevlig personal. Min operation gick jättebra och jag kände mig trygg och väldigt väl omhändertagen. Läkaren förklarade tydligt hur operationen går till, jag kände mig inte orolig alls.

Britt Aviander

mer än ett år sedan

Ett precisionsarbete utfört av proffsläkare i en lugn miljö gav mycket bra resultat.

Anonym användare

mer än ett år sedan

Jag är väldigt nöjd med min operation av grå starr. Nu kan jag se sådant som jag inte kunnat se sen jag var barn!

Regina

mer än ett år sedan

Bra bemötande, superbra och erfaren läkare, toppen resultat

Pierre Thunqvist

mer än ett år sedan

Professionell och personlig personal som framförallt gör en ordentlig riskanalys.
Opererade för strax ett år sedan och har vissa haloeffekter vid nattkörning men ingenting jag störs över. Det blev jag också förvarnad om. Det är också viktigt att veta att syntetiska linjer aldrig kan bli lika ljuskänsliga som "naturliga" linser. Därför upplever jag klara soliga dagar som extremt skarpa och klara, medan mulna dagar är "mulnare" än vad de vara förr. Men det är som sagt marginella skillnader. Är helnöjd.

Pelle

mer än ett år sedan

Bra bemötande från första stund av både personal i telefonen, sjuksköterskor och läkare. Kändes tryggt och professionellt och jag fick svar på dom frågor jag hade innan och efter operation. Önskar andra lycka till med sina operationer, jag ångrar endast att jag väntade så länge med min (är 35 år).

Ann-Marie Sandberg

mer än ett år sedan

På Novius får du ett fantastiskt bemötande från kunnig och glad personal i en positiv atmosfär. Slutresultatet av ögonoperationen är långt över förväntan. Rekommenderas varmt vidare.

Micke Tollin

mer än ett år sedan

Jag är super nöjd med min gråstarr operation. Vänlig personal bra läkare . Samt att jag i idag läser utan glasögon.

Christian

mer än ett år sedan

Professionellt, smärtfritt och Komplikationsfritt. Att jag dessutom ser som en örn är en bonus.

Jenny

mer än ett år sedan

Gjorde min ögonoperation för åtta år sedan och är fortfarande nöjd! Trevlig, professionell personal.

Möjliga telefonnummerformat

020012010102-001 201 01020-012 01 010200-12 01 01020-012010108663202508-663 20 25086-63 20 250866-320 25