Jag sätter tonen för
Östermalm

Vinylbutiken
- I jakten på det perfekta ljudet

När Bengt ville börja importera nypressad vinyl för sjutton år sedan, just som den fysiska skivan dödförklarats, så skrattade bankerna åt honom. Han jobbade extra för att få verksamheten att gå runt, men höll ändå fast vid sin livslånga passion för den fysiska produkten och oslagbart ljud. Och tur är väl det - idag är vinylen hetare än någonsin.

”Visst är det mycket äldre herrar som kommer hit, men det är jättekul att så många yngre har fått upp ögonen för vinyl och tycker att det är det ballaste som finns. Jag hör ofta hur glada folk är över att ha köpt en skivspelare, de har verkligen börjat lyssna på musik igen istället för att ha den i bakgrunden”, berättar Bengt, som har drivit Vinylbutiken på Skeppargatan sedan 1999.

Läs mer...
Jag hör ofta hur glada folk är över att ha köpt en skivspelare, det har gjort att de verkligen börjat lyssna på musik igen istället för att bara ha den i bakgrunden

Det som startade som en enkel webbshop har nu utvecklats till ett ljudets högborg, fylld av mer än bara skivor av högsta kvalitet. I det som Bengt kallar för demorummet hittar du nu även kablar, nålar, tonarmar, rengöringsverktyg och hela ljudanläggningar. Här kan alla boka en tid med Bengt för att dyka ned i ljudets möjligheter och ge sin favoritmusik den uppmärksamhet och de förutsättningar som den förtjänar.

”Överlag kan man säga att det aldrig pressats så bra vinyl som idag, i alla fall av de bolag som verkligen lägger ned själ och hjärta i det. Att samla och köpa begagnat för affektionsvärdet har sin charm, men jag finns här för de som verkligen vill lyssna på musiken”, säger Bengt.

Visste du att...

I jakten på det perfekta ljudet är varje del viktig, där en något förbisedd sådan är högtalarkablarna. De största ljudentusiasterna betalar gärna tiotusentals kronor för en kabel som gör skillnad.


Ett litet tips

Det pratas mycket om vikten på vinylskivor. Vinylmassan, alltså det material som skivan är gjord på, är dock minst lika viktig för kvaliteten och är värd att undersöka när du beställer hem en platta.


Anekdot

Då Bengt själv bor på Östermalm blev det naturligt att öppna butiken här. Många blir förvånade att en vinylbutik ligger just här, men Bengt trivs med att sticka ut.

Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.