Jag stilar till
Vasastan

Tweed Country Sports
- Där rutorna aldrig går ur

När man betraktar de mest klassiska plaggen i vår garderob vandrar tanken kanske till Italiens välskräddade siluetter eller fina bjudningar runt sekelskiftet. I själva verket härstammar mycket av det vi har på oss idag från 1800-talets brittiska friluftsliv. Kanske mer än någon annanstans i Sverige tas detta fasta på i en butik på Rörstrandsgatan, där det klassiskt brittiska tas in i framtiden via dess allra främsta kännetecken - tweed.

“Det är ovanligt i Sverige med affärer som är tydligt inriktade på brittisk lantlig stil, trots att vi i övrigt är så intresserade av det brittiska. Märkligt nog är det vanligare med sådana här typer av butiker på kontinenten än här”, säger Karl Oskar, som har drivit Tweed Country Sports sedan 2007.

Läs mer...
Tweed fungerar väldigt bra på det sättet, man kan klä upp sig och ha kul med sin stil utan att det blir för formellt

Då plaggen ursprungligen utformades för att tåla väder och vind samtidigt som de gav ett sofistikerat intryck, blir resultatet en stil som håller i dubbel bemärkelse. Kombinationen av funktion och estetik gör att Karl Oskars butik besöks av lika många typer av människor som det finns anledningar att älska tweed.

“Dels är det alla som vill åt kvalitet och plagg som verkligen håller, men nu kommer också många yngre som har fått upp ögonen för klassiskt brittisk mode. Det är oftast de yngre som är ute efter det som traditionellt ses som mest ‘gubbigt’”, säger Karl Oskar och ler.

“Det har blivit vanligare idag att vara medveten i sina klädval även till vardags. Tweed fungerar väldigt bra på det sättet, man kan klä upp sig och ha kul med sin stil utan att det blir för formellt”.

Visste du att...

Det är inte helt klarlagt varifrån ordet tweed har sitt ursprung. En teori är att det härstammar från en felstavning av ordet tweel, vilket är skotska för en viss sorts textilväv.


Ett litet tips

Eftersom alla kroppar är annorlunda är det värt att investera i ett besök hos skräddaren när du köper nya plagg. Köp hellre ett billigare plagg och sy upp det, än ett dyrare plagg som inte sitter som det ska.


Anekdot

Tweed Country Sports öppnade till en början i Vingåker. Efter att ha märkt av det stora intresset från huvudstaden gick flyttlasset till Stockholm och Vasastan.

Mina lokala tips till dig


Rörstrandsgatan

Ta en promenad på Rörstrandsgatan och välj och vraka bland det fantastiska restaurangutbudet.

Mellqvist Kaffebar

Ta en frukost på Mellqvist, de kan allt om kaffe!

Andrew’s ties

Sväng förbi Andrew’s ties och förhöj din outfit med högklassiga accessoarer


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.