Jag sätter stämningen på
Kungsholmen

Stahlhammer violinateljé
- Med många strängar på sin fiol

Semmy lämnade det eftertraktade jobbet som konsertmästare på Kungliga Operan för att lära sig allt om hantverket som ligger bakom stråkinstrumenten. Det fick han göra under den bästa läraren han kunde tänka sig - sin far.

”Min far har drivit ateljén sedan 60-talet, där jag tittade på och hjälpte till med småsaker under hela min uppväxt. Jag hoppade på tåget eftersom han satt på så mycket kunskap som jag ville föra vidare. Det är som en cyklist som rättar till sina hjul, man är intresserad av såväl konsten som hantverket bakom”, säger Semmy, som driver Stahlhammer violinateljé på Norr Mälarstrand.

Läs mer...
Det är som en cyklist som rättar till sina hjul, man är intresserad av såväl konsten som hantverket bakom

I ateljén är det många olika saker på gång för multikonstnären Semmy. Utöver att vara en välrenommerad violinist, lärare, författare och hantverkare är han även innehavare av flera patent. Däribland på en cellostackel i kolfiber och en fiolhållare som efterfrågas över hela världen. Lika varierad som Semmys verktygslåda är den kundkrets som söker sig till honom, där allt från amatörer till fullfjädrade proffs lämnar över sina ögonstenar i hans händer.

”Vissa kunder har just dammat av en gammal fiol som funnits i släkten i åratal och vill lära sig att spela på äldre dagar. Samtidigt kommer professionella musiker från de stora ensemblerna som behöver hjälp med finjusteringar. Hit kan man komma och få hjälp som både nybörjare och proffs - det är det som är så kul!”, säger Semmy.

Visste du att...

Semmy är en riktig multikonstnär. Förutom att vara berest musiker och patentägare har han även skrivit en bok om livet i 30-talets Polen som givits ut på Bonniers förlag.


Ett litet tips

Eftersom örat är så nära ljudkällan när du spelar violin så är det en bra idé att ta med sig en vän när du provspelar inför ett köp. Detta för att att få en så bra bild av ljudet som möjligt.


Anekdot

Semmys första arbete efter sin utbildning var inget mindre än konsertmästare på Kungliga Operan.

Mina lokala tips till dig


Långholmsparken

Ta en promenad i Långholmsparken, den är jättevacker och fylld av historia

Kvarteren runt Kungsholms kyrka

Ät mat på någon av alla härliga restauranger runt Kungsholms kyrka

Gå på konsert

Stockholm har oändligt många fina konserthallar och teatrar som alla är värda att besöka


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.