Jag ser om
Södermalm

Söder Optik
- Söderbornas ögonsten

Enbart 25 år gammal, med ett halvår kvar till optikerexamen, blev Angelica erbjuden att ta över den butik där hon tidigare gjort sin praktikperiod. 20 år senare är hon kvar i den lilla charmiga butiken på Götgatan, där hon förser söderborna med bågar, glas och linser.

“Planen var väl egentligen att jobba några år efter examen, men när erbjudandet kom tog jag det. Som ung tjej fick jag ibland frågan: ‘Var är optikern?’. ‘Här är jag!’, fick jag svara. Det gällde att ta för sig!”, säger Angelica, som äger Söder Optik.

Läs mer...
Som ung tjej fick jag ibland frågan ‘Var är optikern?’. ‘Här är jag!’, fick jag svara

Verksamheten har legat på samma plats sedan 1940-talet. Även om de vita rockarna som optikerna bar då numera är försvunna så är blicken delvis riktad mot dåtiden, såväl stilmässigt som i synen på den lite mindre butikens roll i kvarteret.

“När jag tog över butiken tog jag även över butikens identitet och ett stort lager av vintage-bågar. Vi jobbar fortfarande med de äldre bågarna som en liten krydda på moset. Vintage-stilen passar jättebra här i området, det andas liksom av historia och att man värnar om det fina från förr”, berättar Angelica.

“Det är det som är härligt med att ha ett lite mindre ställe. Dels att vi kan välja fritt vilka modeller vi vill ta in, men även att man kan följa med våra kunder under hela besöket. Från att de kommer in i butiken, till synundersökningen och i valet av bågar. Då kan vi se till att kunden är nöjd hela vägen”.

Visste du att...

Angelica tog över Söder Optik blott 25 år gammal, ett halvår innan hon gått färdigt sin utbildning.


Ett litet tips

Tänk på att välja en båge som tar upp dina egna linjer i ansiktet, med rätt färg ger den dig dessutom fin lyster i huden. Kom in till oss så hjälper vi dig!


Anekdot

Angelica har en stark koppling till Götgatan och Söder Optik. Inte bara eftersom hon har drivit butiken i 20 år, under många år bodde hon även en våning över butiken.

Mina lokala tips till dig


Grandpa

Köp dig något härligt på Grandpa

Urban Deli

Ta en matbit på Urban Deli

Lisas Café & Hembageri

Slå dig ned för en fika eller köp hem något gott från detta härliga café


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.