Jag sätter spinn på
Vasastan

Skivbörsen
- Skivtraditionens fackelbärare

Berättelsen om S:t Eriksplans vinyldistrikt tog fart då en lokal butiksägare förvandlade sitt gamla antikvariat till det som blev Skivbörsen, trots att han egentligen inte var särskilt musikintresserad. Det kan inte sägas om Micke, som gjorde sin första dag på Skivbörsen 1972, endast 14 år gammal. Nästan ett halvt sekel senare har S:t Eriksgatan fyllts med en uppsjö av skivbutiker, som tillsammans lockar entusiaster från hela världen.

”När det kommer till skivor står sig det här området jättebra mot liknande platser i världen. På skivbörsar i Europa märker du att det ofta är dyrare med sämre utbud och sämre kvalitet. Vi på gatan kompletterar varandra, det gör att man kan hitta det mesta” säger Micke Goulos, ägare på Skivbörsen.

Läs mer...
När det kommer till skivor står sig det här området jättebra mot liknande platser i världen

När du lämnar gatans brus och kliver ned i Skivbörsens källare öppnar inte bara ett gigantiskt landskap av musikhistoria upp sig, utan även en varm gemenskap. Här kan man tillbringa en lång stund, vare sig du vill leta i backarna efter guldklimpar eller bara ta en pratstund vid disken.

”Min fru kallar det för vuxendagis. Många kommer hit lika mycket för att umgås som för att leta skivor. Jag har kunder som kommer hit med hela familjen” berättar Micke och lägger armen om stammisen Johan.

”Så är det verkligen”, flikar Johan in strax innan han dyker ned i vinylbacken igen. ”Det Skivbörsen gör är en kulturgärning tycker jag”.

Visste du att...

Micke Goulos tar även med sig sin kärlek till musik ut på Stockholms klubbar, där han är ett välrenommerat namn som DJ. Då hjärtat klappar lite extra för reggae driver han bland annat STHLM Reggae Klubb som förser publiken med dansanta, karibiska vibbar runt hela staden.


Ett litet tips

Besök en skivbutik även om du inte är ute efter något speciellt. Att köpa på nätet är jättebra för att samla på sig allt från sin favoritartist, medan ett besök på en skivbutik gör att du upptäcker nytt och ofta får med dig musik du kanske inte hade lyssnat på annars.


Anekdot

Den dyraste skivan Micke har sålt på Skivbörsen var en förstapress av en Joy Division-skiva. Den såldes för 10 000 kronor.

Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.