Jag slipar till
Kungsholmen

Skidbytarboden
- Raka spåret till en bättre alpinupplevelse

När Skidbytarboden öppnade på Hagagatan 1978 blev de pionjärer - inte bara inom alpinsport, utan även recycling. Butiken har flyttat till Fleminggatan sedan dess, men ambitionen att skapa en personlig atmosfär med plats för dialog med kunden kvarstår. Hit kommer såväl vana proffs som skakiga nybörjare in för att hitta den perfekta utrustningen för just dem, vare sig den är ny eller begagnad.

”Att återanvända är jätteviktigt för miljön samtidigt som kunden tjänar pengar på det - inte minst när det gäller utrustning för barn som växer snabbt. Att använda sakerna i två säsonger och sedan sälja tillbaka dem är en kanonaffär samtidigt som inget blir stående i garderoben i onödan”, säger Thomas, som har drivit Skidbytarboden sedan 1990-talet.

Läs mer...
Att återanvända är jätteviktigt för miljön samtidigt som kunden tjänar pengar på det…

Utöver hans egna brinnande alpinintresse är det att hjälpa kunderna genom djungeln av slipningar, spänningar, pjäxor och stavar som driver Thomas. En tjänst som inte bara är nödvändig, utan även sällsynt enligt Skidbytarbodens stamkunder.

“Det är så roligt att jobba här eftersom alla som kommer in är så engagerade. De ska göra något roligt och är uppspelta och nyfikna, samtidigt som de är väldigt måna om att få rätt saker. Då tycker jag att de förtjänar ett lika engagerat och noggrant bemötande. Många blir förvånade när de kommer hit - jag tror att riktigt bra service är sällsynt idag”, säger Thomas.

Visste du att...

Skidbytarboden grundades av två studenter som till en början drev verksamheten på kvällar och helger.


Ett litet tips

Lämna in dina skidor på service i alla fall en gång om året - det förhöjer upplevelsen och förlänger livslängden på utrustningen.


Anekdot

En kund kom in och sålde ett par skidor med siktet på att hitta ett nytt par. När kunden kom hem med sina nya skidor upptäckte han att han hade köpt tillbaka det par han nyss sålt - utan att veta om det!

Mina lokala tips till dig


Wijnjas Grosshandel

Köp delikatesser på Wijnjas Grosshandel - här finns nästan allt när det kommer till ostar.

FM Skrädderi & kemtvätt

Gå till FM Skrädderi om du behöver sy till något. De är både kunniga och gemytliga.

Spisa hos Helena

Ta en matbit på Spisa hos Helena. Jättegod husmanskost med en grekisk touch.


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.