Jag serverar
Vasastan

Sangria Tapas Bar
- Spanska smaker i Vasastan

Att tapas ligger Stockholmarna varmt om hjärtat märker man snabbt när man stiger in i restaurangen. Hos Sangria Tapas är det alltid folk oavsett vilken veckodag man väljer att gå dit. När man väl varit där ett tag så förstår man varför, för snart känner man dofterna från köket av bland annat Gambas al ajillo, Calamares och Patatas bravas.

“Ända sedan vi startade Sangria Tapas Bar så har vi haft målet att göra det bättre än andra tapasrestauranger. Det gör vi bland annat genom att aldrig någonsin använda halvfabrikat, vi friterar minimalt och vi satsar på klassiska tapasrätter som många av våra kunder tycker är goda” berättar Leon Turgay, ägare av Sangria Tapas Bar.

Läs mer...
Jag brukar säga till min personal att de ska behandla varje gäst som om det är deras födelsedag

Leons bakgrund är kock och han har jobbat på många olika restauranger i Stockholm innan han för 8 år sedan bestämde sig för att starta något eget. Då fanns det inte inte många tapasrestauranger i Sverige, samtidigt som svenskarna tagit rätterna till sina hjärtan efter många års charterresor till Spanien. Leon berättar att det är viktigt att gästerna blir mätta och är nöjda efter sitt besök.

“Jag personligen tycker att priset inte ska vara avgörande när det gäller vilken tapas man väljer och därför kostar alla våra tapas lika mycket. Du som gäst ska helt enkelt kunna ta det du är sugen på utan att först kolla priset. En annan sak som också är viktig är att gästerna blir mätta. I Spanien serveras ofta tapas som tilltugg. Det hade inte fungerat här så vi har gjort om tapasen till riktiga rätter” berättar Leon.

Anekdot

Ca 75-80 % av Sangria Tapas bar är kvinnor. Leon tror att anledningen är att män är mer skeptiska till om de ska bli mätta av tapas. Något som alltid motbevisas vid ett eventuellt besök.

Mina lokala tips till dig


Rörstrandsgatan

Rörstrandsgatan som ligger ett par hundra meter härifrån är under sommaren en gågata och där finns det flera bra restauranger.

Pizzeria Ciao-Ciao

Här bredvid ligger pizzeria Ciao-Ciao. Dom har bra pizzor och alltid mycket folk.

“Nya” Torsplan

“Nya” Torsplan har allt som man kan behöva. Affär, apotek, post etc.


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.