Jag varvar ned på
Södermalm

Salve Hälsocenter
- En fridfull oas i vardagens kaos

Mitt i Södermalms hjärta, bara ett stenkast från Hornsgatans hektiska takt, hälsas du välkommen till en plats där blicken vänds inåt istället för bakåt eller framåt. Här kan du komma bort från vardagens stress och bestyr på många sätt, men vare sig det handlar om yoga, tai chi eller massage utgår de alla från samma grundtanke - att vi når kroppen via själen och själen via kroppen.

“Här arbetar vi med friskvård istället för sjukvård. Vi vill nå och åtgärda problemet innan man går in i väggen”, säger Ulf, som driver Salve Hälsocenter på Krukmakargatan tillsammans med Ewa Ahlsén.

Läs mer...
Här arbetar vi med friskvård istället för sjukvård. Vi vill nå och åtgärda problemet innan man går in i väggen

“Vi människor går varje dag omkring med så mycket spänningar som vi inte tänker på, men som i högsta grad påverkar oss. För att nå fram till dessa kombinerar vi beröring och tystnad - två saker som är alltför sällsynta i vårt samhälle idag”.

Ulf är ingenjör i grunden och har tidigare arbetat på flera stora företag med många anställda under sig. När hans företag anställde en mental coach såg han vilken effekt det hade på arbetsplatsen - där och då väcktes hans intresse för människors inre resa på riktigt.

“Man lär sig så mycket när man arbetar med människor. Dels går både jag och alla som arbetar här kontinuerligt på nya kurser. Samtidigt för varje besökare med sig nya lärdomar, där jag lämnar varje möte en livshistoria och en upplevelse rikare”, säger Ulf.

Visste du att...

Inne på Salve finner du flera väggar som lutar på ett speciellt sätt, detta är långt ifrån en miss i bygget. Väggarna är utformad av en scenograf, där lutningen gör så att ljud dämpas och en stillhet lägger sig över rummet.


Ett litet tips

Lev i nuet! Glöm det som hände igår, det som kanske kommer hända imorgon och vad andra människor tycker om oss.

Mina lokala tips till dig


Öländskans spis

Ät god svensk mat på den här härliga kvarterskrogen

Ritas spelbyrå

Besök Ritas spelbyrå på Hornsgatan

Primör/Organico

Köp en god wrap hos våra grannar på Primör/Organico


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.