Jag pysslar om
Östermalm

Pyssloteket
- Sätter guldkant på livet

Inslagna paket, gratulationskort och fotoalbum symboliserar några av livets finaste stunder - och frågar du Anna på Pyssloteket är det en underbar stund i sig att ta sig tid att skapa något vackert till minne av något vackert.

”Att sätta sig ned och vara kreativ är en form av terapi, att ge sig själv en lugn stund mitt i vardagens stress. Samtidigt är det en otrolig känsla att få ett handgjort kort i brevlådan istället för räkningar och reklamblad. Därför är en pysselstund lika mycket en present till sig själv som mottagaren”, säger Anna som har drivit Pyssloteket på Valhallavägen sedan 2009.

Läs mer...
Att sätta sig ned och vara kreativ är en form av terapi, att ge sig själv en lugn stund i all vardaglig stress”, säger Anna Molin, ägare av Pyssloteket.

När man blickar ut över butikens hyllor, till bredden fyllda med olika sorters lim, pappersrosor, stämplar och pärlor, blir det tydligt att det bara är fantasin som sätter gränserna för vad pysslande kan innebära.

”Jag får se så otroligt mycket fina saker mina kunder skapar. Många ursäktar sig själva med att det bara är lite pyssel, men det tycker jag inte stämmer. För mig är de artister!”, berättar Anna just som det ringer på butiksdörren.

Det är en specialbeställning som kommit med expressbud från USA, fylld med utsmyckningar som snart förgyller ett bröllopsminne eller blir byggstenar i den kanske finaste gåvan av alla - det Anna kallar för ett ”Bara för att-kort”.

Visste du att...

Det är ju en materialsport det här med pyssel, så ett par gånger om året håller Pyssloteket i ett recycling-event i butiken. Då samlas överblivet pysselmaterial in från butiken och dess kunder som sedan doneras till olika organisationer i staden - för att alla ska få en chans att få vara kreativa!


Ett litet tips

För att komma igång med hemmapyssel står en bra skärmaskin högst upp på inköpslistan. Visst går det att använda skalpell och sax, men för att verkligen få till den exakthet som gör skillnad är det en skärmaskin som gäller!


Mina lokala tips till dig


Gnarleys burger

Ta en lunch på Gnarleys burger på Roslagsgatan.

Tehuset Java

Köp en present på Tehuset Java - som ska ges bort med ett hemmagjort kort såklart!

Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.