Jag bygger
Södermalm

Pro Gym
- Bygger både kroppar och maskiner

När man tar sig runt på Pro Gym så slås man av att det är väldigt rent och prydligt för att vara på ett gym. Det är ingen tillfällighet då ägaren Nicke har ett rykte om sig att vara ordningsam.

”Man ska inte behöva leta efter utrustning när man är på gymmet och en av de saker som mina kunder gillar mest med Pro Gym är just det. Sakerna är hela och rena och finns på sin plats”, säger Nicke med ett skratt.

Läs mer...
Folk skakade på huvudet och tyckte jag var tokig när jag för 34 år sedan sa att jag skulle bygga egna gymmaskiner. Idag är det ingen som skrattar längre

Pro Gym ligger mitt i Södermalms hjärta - mittemellan Slussen och Mariatorget - och är ett gym av den gamla skolan. Här finns inga gruppträningsklasser, inga spinningcyklar eller yogamattor. Däremot finns det tunga vikter, specialanpassade maskiner och hantlar på 70 kg styck. Men trots att Pro Gym har en ganska hård inramning så är det en blandad publik som tränar där.

Den typiske kunden hos Pro Gym är en elitmotionär som tränar 5-6 gånger i veckan men aldrig tävlar. Många av kunderna har tränat på Pro Gym i flera år men lika många är kunder som befinner sig i Stockholm tillfälligt.

”Vi är ett av få gym i Stockholm där man lätt kan köpa tillfälliga kort såsom veckokort och månadskort och det gör att många som är återvändande eller på besök i Stockholm väljer att träna här” berättar Nicke.

När man använder träningsmaskinerna på Pro Gym så kan man omöjligen ana att de är konstruerade i ”Nickes” egna verkstad. Ett imponerande hembygge som ger flera fördelar: Eftersom allt är hemmabyggt så finns också möjligheten att justera och anpassa maskinparken helt efter kundernas önskemål.

”För ett tag sedan kom en kille och sa att plattan var för liten på benpressen för att hans fötter stack ut. Då tog jag med den till verkstaden och designade om den. Det får man inte på andra gym” säger ”Nicke” med ett stort leende.

Visste du att...

”Många filmer har valt att spela in gymscener på Pro Gym. En av de kändaste är Beck. När de hade inspelning så var det över 50 personer som var där i över 6 timmar. Enbart för några få minuter i den slutgiltiga filmen”


Ett litet tips

Om man inte kan träning så ska man fråga någon polare om hjälp. Har man ingen kunnig polare så tycker jag man ska lägga pengar på en personlig tränare som kan hjälpa till med ett program och då gärna både kost och träning.

Mina lokala tips till dig


Söderhallarna

Söderhallarna är alltid trevligt. Det är ett bra tips om man vill kunna välja lite. Går man in där och kikar sig omkring hittar man snabbt saker som inte finns på andra ställen.

Harrys

Harrys här i närheten som egentligen är en pub har väldigt bra luncher också.

Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.