Jag smaksätter
Södermalm

Noodle House
- Där det svenska och asiatiska kokar samman

Snabbt, billigt och anpassat - det var den synen på asiatisk mat som Wang Li Zhong ville ändra på när han bestämde sig för att öppna sin restaurang på Götgatan. Han såg hantverket och råvarorna som nycklarna för att berätta historien om sin barndoms mat på rätt sätt. Och de bästa råvarorna, de fanns här i Sverige.

”Menyn här är aldrig sig lik två veckor i rad, den bestäms av vilka råvaror som är bäst just nu. Vi använder bara närproducerade råvaror, eftersom det bästa fläsket kommer från Gotland och de bästa kycklingarna kommer från Skåne. Vi gör en crossover med det bästa från Sverige och Asien” säger Fang-Fang, sommelier och servitris på Noodle House.

Läs mer...
Ofta tittar gästerna inte ens på menyn utan säger ’Välj du Fang-Fang, det blir alltid bra’. Det är jag stolt över

Efter att ha huserat i samma lokal i två decennier har Noodle House växt ihop med Södermalm. För många är det en naturlig ingrediens vid en kväll på söder, innan färden forsätter mot någon av de lokala teatrarna och biograferna. Det är ett stund som Fang-Fang vill göra till lika mycket av en föreställning som när ridån går upp på teaterscenen.

”Många av våra gäster är intresserade av mat och vågar testa nytt, därför kommer de till oss. Det är så fint att se att de litar på oss och känner sig hemma här. Ofta tittar gästerna inte ens på menyn utan säger ’Välj du Fang-Fang, det blir alltid bra’. Det är jag stolt över” säger Fang-Fang och ler.

Visste du att...

När Noodle House öppnade var det med ambitionen att bygga en kedja som serverade nudlar med olika tillbehör. Redan efter ett år insåg ägaren Wang Li Zhong att hans nyfikenhet var allt för stor för att göra samma sak varje dag. Sedan dess har Noodle House varit en plats där asiatisk mat konstant återuppfinns och utvecklas - och så kommer det förbli.


Ett litet tips

Det finns en vanlig uppfattning om att vin inte passar till asiatisk mat. Det stämmer inte! Testa dig fram och läs på om olika vinsorter så kommer en helt ny värld av möjligheter och kombinationer öppna sig.


Anekdot

Noodle House har fött upp hela generationer under sina långa historia på Söder. Flera gäster har haft både sina dagisavslutningar, sin första dejt och sitt examensfirande här.

Mina lokala tips till dig


Östgötakällaren

Ät god husmanskost på Östgötakällaren

Bageri Petrus

Ta en fika och köp gott bröd på Bageri Petrus

Johan & Nyström

Köp hem gott kaffe från Johan & Nyström


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.