Jag förgyller
Liljeholmen

Michael O’Dwyer
- Unika smycken för unika historier

Åtta år efter att Michael O’Dwyer lämnade Dublin för Stockholm och kärleken verkar han fortfarande i Amors tjänst, nu i sin guldsmedsverkstad i Liljeholmen. Med hjälp av toppmodern teknik arbetar han varje dag med att tolka, skapa och förmedla världens kanske äldsta fenomen - kärleken.

”Lika mycket som jag får ägna mig åt ett hantverk jag älskar, får jag ta del av fantastiska historier och vara en del av människors liv när de närmar sig sitt livs viktigaste dag. En ring ska finnas i släkten i generationer och det krävs något speciellt för att det ska kännas rätt. Vi gör allt för att det ska göra just det”, säger Michael, ägare av Michael O’Dwyer guldsmedja.

Läs mer...
En ring ska finnas i släkten i generationer och det krävs något speciellt för att det ska kännas rätt

Butiken i Liljeholmen rymmer nästan lika många nationaliteter som historier, där varje medarbetare är handplockad från olika delar av världen. Med en adderad skandinavisk touch blir det till en unik plats där unika saker tar form, i synnerhet då kunden är delaktig i hela skapandeprocessen.

”Vi sätter oss ned med varje kund för att ta del av deras visioner och idéer kring ringen eller smycket. Utifrån det tar vi fram en design som fångar kundens historia och drömmar, som samtidigt är av en sådan kvalitet att den kommer följa med dem under hela livet. Som jag brukar säga: ‘Every piece tells a story’”, berättar Michael.

Visste du att...

Michael är inflyttad till Sverige från Irland, men har även verkat i bland annat Belgien. Här studerade han under Alexander Sidorov, som är en världens främsta diamantfattare.


Ett litet tips

Försök att glömma omvärldens förväntningar på hur din vigselring borde se ut. Det är du som ska ha den resten av livet!


Anekdot

En av Michaels kunder tog i hemlighet kvällskurser i hantverk för att kunna skapa sin drömring. Efter att den handgjorda prototypen räckts över vid frieriet kontaktade paret Michael, som fick äran att föreviga designen i form av en vigselring.

Mina lokala tips till dig


Svenska Hamburgerköket

Ät Stockholms bästa hamburgare och ta en hantverksöl på Svenska Hamburgerköket

Vinterviken

Ge dig ut på en ljuvlig kajaktur runt Vinterviken

Årstaviken

Motionera runt Årstaviken, perfekt för både jogging och promenader!


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.