Jag förvandlar
Södermalm

Maskeradaffären
- Där ombyte förnöjer

Att vara sig själv kan innebära mycket, ibland är det att få vara någon helt annan. Gränserna för vem du kan bli suddas snabbt ut när du kliver in på Maskeradaffären, där endast fantasin sätter stopp. Skulle fantasin trots allt tryta får du bästa möjliga hjälp av den virvelvind av inspiration som är Leo Berglund.

“Jag har älskat att klä ut både mig själv och andra sedan jag var liten. Ska du på fest med ett tema tycker jag att man ska anstränga sig, det är den bästa presenten man kan ge” säger Leo, eller butikens maskeradtant som hon själv kallar sig.

Läs mer...
Jag har älskat att klä ut både mig själv och andra sedan jag var liten

“Jag har extra stora storlekar och skor som är lästade för att passa alla typer av kroppar. Alla är välkomna här helt enkelt, oavsett vem man är eller vad man vill bli!” fortsätter Leo och slår ut med armarna.

Trots att Leo hjälper sina gäster att förvandlas varje dag, förblir kärleken till Södermalm densamma efter 13 år av äventyr på Kocksgatan.

“Närområdet är jätteviktigt för mig och jag trivs så bra i de här kvarteren där alla är så öppna. På sommaren flyttar jag ut verksamheten på gatan för att få träffa ännu fler underbara människor” berättar hon och pekar ut mot gatan med sin färgglada fjäderboa.

Visste du att...

Leo är en showmänniska ut i fingerspetsarna och har setts på glittriga scener i flera decennium - bland annat i den rikskända gruppen After Dark.


Ett litet tips

Det är lätt att fokusera på att sätta ihop en så häftig utklädnad som möjligt och glömma bort att du förmodligen ska dansa natten lång i din dress. Fötterna brukar det vara mest synd om, så ta med ett par bekväma skor att byta till under kvällen.


Anekdot

Ett helt företag kom förbi butiken en tidig morgon, bytte om till discokläder och körde runt i raggarbilar i två timmar. Att en så kort stund kan skänka så mycket glädje visar att vi människor borde släppa lös oftare.

Mina lokala tips till dig


Södermalms sko & nyckelservice

Gå till Södermalms sko & nyckelservice om du behöver hjälp med något - de fixar nästan allt!

Amidas kolgrill

Ät en god bit mat på Amidas kolgrill

7-Eleven på Renstiernas gata

Sväng förbi 7-Eleven på Renstiernas gata, ta en kaffe och prata en stund - det är kvarterets mötesplats.


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.