Jag bjuder upp
Vasastan

Marikas Dans & Modestudio
- Sätter staden i rörelse

Det hör inte till vanligheterna med en verksamhet som kan samla lika entusiastiska förskolebarn som pensionärer - och alla åldrar däremellan - under samma tak. På Marikas Dans & Modestudio händer just detta varje dag, där alla typer av människor förenas i den universella glädjen som dansen ger.

“Vår yngsta elev är 2 år gammal, vår äldsta är 68. Det är inte så konstigt om man tänker på att människan har dansat sedan urminnes tider, det finns något inom oss alla som kommer ut när man dansar”, säger Marika, som har drivit Marikas Dans & Modestudio i snart 25 år.

Läs mer...
Eleverna brukar säga att de har roligt innan, under och efter lektionen eftersom man kommer varandra så nära

I studion på Döbelsgatan är utbudet brett, här ges klasser inom allt från jazz, pyttedans, balett och showdans till hiphop och street dance. Lika många anledningar finns det att besöka Marikas, där vissa kommer för motionen, vissa för att infria en livslång dröm och vissa för att det är så roligt att utvecklas tillsammans med andra människor.

“Det blir en så fin gemenskap på ett sådant här lite mindre ställe. Eleverna brukar säga att de har roligt innan, under och efter lektionen eftersom man kommer varandra så nära. Ofta leder det till en fika eller ett glas efter lektionen och en helt ny grupp vänner”, säger Marika och ler.

Visste du att...

Att Marikas även tituleras som en modestudio har sitt ursprung i Marikas bakgrund inom modebranschen. Utöver sina danskurser lär hon ut hur man för sig på scen och går i klackar. En mycket uppskattad kurs för den som ska gifta sig, vill förbättra sin hållning eller helt enkelt inte har vanan inne att gå i klackskor.


Ett litet tips

Testa dig fram bland olika dansstilar - man vet aldrig vad som passar en bäst förrän man har prövat.


Anekdot

Redan som barn förstod Marika värdet i att ta saker i sina egna händer, då hon startade upp en egen dansgrupp efter att hennes danslärare varit tvungen att flytta.

Mina lokala tips till dig


Café 3:e Rummet

Ta en fika på det här hemtrevliga caféet

Non Solo Bar

Njut av Sveavägens bästa kaffe

Solgården

Köp fina saker till hemmet på Solgården


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.