Jag fogar samman
Östermalm

Makroff Fashion
- Där kläder blir en andra hud

Redan som barn började Kristina sy, sticka och virka sina egna alster, då åt sina dockor. Idag pryder några av dessa hyllorna i hennes eget skrädderi på Kommendörsgatan, en plats där inget tas in i kollektioner och varje plagg är unikt.

“Jag har alltid älskat att skapa saker med händerna, det som är så roligt här är variationen i arbetet. Stora och små jobb ger och tar av varandra. Skapar jag kläder till ett helt företag ska det passa många och ge ett enhetligt intryck, för privatpersonen ska de spegla personen och ibland vara fyllda av flärd”, säger Kristina Makroff, som har drivit Makroff Fashion sedan 1974.

Läs mer...
Jag har alltid älskat att skapa saker med händerna, det som är så roligt här är variationen i arbetet. Stora och små jobb ger och tar av varandra

Under sina dryga 40 år som egenföretagare har Kristina hunnit med en hel del. Utöver skapandet av skräddar- och måttsydda kläder till privatpersoner har hon även ställt ut sina verk runt om i landet och arbetat inom både teater och film. Passionen för att omvandla sina kunders drömmar till vackra plagg brinner fortfarande stark här på ateljén, dit hon välkomnar alla som vill ha kläder utöver det vanliga - vare sig det är till vardags eller fest.

“Att sy klänningar till stora händelser såsom bröllop och fest är jätteroligt och medför ett stort ansvar. Men jag tycker nästan att det roligaste är att sy vardagskläder. De ska folk ha närmast sig varje dag och älska dag ut och dag in tills kläderna är utslitna”, säger Kristina.

Visste du att...

Kristina fick det ärofyllda uppdraget som kostymchef för Ingemar Bergmans mästerverk Fanny och Alexander. Hon ansvarade för tillverkningen av runt 140 damplagg till den rosade filmen som senare vann hela fyra Oscarstatyetter, däribland för bästa kostym.


Ett litet tips

Kläder ska fungera som som en andra hud, sitta skönt och ha en perfekt passform. Det är svårt att hitta ute i affärerna, så testa på att gå till en skräddare om du inte har gjort det än!


Anekdot

Kristina är flitigt anlitad när det nalkas fester som kräver det där lilla extra i klädväg. Det är exempelvis inte ovanligt att se ett av hennes alster under Nobelfesten.

Mina lokala tips till dig


Karla Café

Titta förbi mysiga Karla Café

Karlavägen

Promenera i mitten av Karlavägen. På våren blir hela gatan ljusgrön och du är omgiven av blommor.

Brasserie Elverket

Ät en god lunch på denna pärla på Linnégatan


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.