Jag klär
Östermalm

Lund & Lund
- Handplockat för den urbana mannen

Lund & Lund har varit synonymt med såväl stil som Sturegatan sedan två bröder öppnade sin herrekipering här 1963. Ett drygt halvsekel senare är inredningen nästintill oförändrad i butiken, endast kläderna undantaget. Här kombineras det tidlösa med en touch av det bästa från samtiden och framtiden enligt ledordet “classic with a twist”.

“Vi människor reser mycket mer nu, är mer öppna och låter oss inspireras av nya saker. Så visst följer vi trender till viss del, men vi låter det nya addera något till det klassiska som förfinats över tid“, säger Marcus, som driver Lund & Lund tillsammans med Gunnar Lund och Anders Södergren.

Läs mer...
Ett plagg kan vara hur rätt som helst stilmässigt men trivs du inte märks det direkt

Hos Lund & Lund skapas det personliga inte enbart genom måttbeställning och ändringsarbeten. Som en mindre, självständig butik tar de endast in handplockade produkter de känner att de kan stå för, vilket ger alla förutsättningar att finna det som är rätt för såväl personen som tillfället.

“Det viktigaste är att bära kläder du känner dig bekväm i - ett plagg kan vara hur rätt som helst stilmässigt men trivs du inte märks det direkt. Det gör varje kund unik. För mig handlar det mindre om att sälja produkter och mer om det sociala, att möta kunden och utforska möjligheter tillsammans”, säger Marcus.

Visste du att...

Lund & Lund är grannar med Nobelstiftelsen. Det är inte ovanligt att förväntansfulla Nobelgäster besöker butiken inför den stora kvällen för att se så vassa ut som möjligt.


Ett litet tips

Införskaffa en blå blazer med avslappnad axeltyp, den fungerar till allt och kan dressas upp eller ned efter behov. Med en vit skjorta passar den till finare tillställningar, men den kan även bäras till vardags med mer avslappnade accessoarer.


Anekdot

Trots att butiken legat på samma plats i 53 år går historien om Lund & Lund längre tillbaka än så. Före öppningen av den herrekipering som vi ser idag drev grundarna Jesper och Hans Lund ett välrenommerat skrädderi dörr i dörr på Sturegatan 10.

Mina lokala tips till dig


Taverna Brillo

Slå dig ner för en god lunch eller köp hem gott bröd på Brillo

Milles

Beställ deras fantastiskt goda asiatiska råbiff!

Humlegården

Strosa runt eller slå dig ned ett slag och njut av lugnet - hur som helst är Humlegården magisk!


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.