Jag gör allt för
Östermalm

KG Svenssons Kemtvätt & Skrädderi
- En tvättäkta klassiker i kvarteret

Sedan 1968 har ett besök på Sibyllegatan 38 varit en lika självklar som nödvändig del av vardagen för många Östermalmsbor. Vad som startade som en kemtvätt med skrädderi har med åren förvandlats till en one-stop shop i ordets sanna bemärkelse, där inget problem är för litet eller för stort.

“Vi gör mycket här, allt som kunden behöver hjälp med nästan. Då är det jätteviktigt att vi alltid lär oss mer och har de bästa maskinerna. Man bygger upp ett förhållande till alla stammisar som litar på oss och vet att vi fixar det mesta på ett bra sätt”, säger Maher, som har drivit KG Svenssons Kemtvätt & Skrädderi sedan 1991.

Läs mer...
Någon pension vet jag inte om det blir, jag vill vara kvar här tills jag dör

Maher var tidigt nyfiken på praktiskt arbete och att använda händerna. Fem år gammal fick han sina första lektioner i att sy för hand av sin fars vän, vilket senare i livet tog honom vidare till en utbildning i designskrädderi. Sedan Maher tog över KG Svenssons har han alltid utvecklat verksamheten som nu kan titulera sig som kemtvätt, skrädderi, skomakeri, nyckelservice och mattvätt - och det vill han fortsätta med.

“Jag växte upp i Mellanöstern, där är det inte så vanligt att man blir över 60 år gammal. Nu har jag varit här i lokalen i nästan 30 år, det är ju nästan ett halvt liv känns det som! Någon pension vet jag inte om det blir, jag vill vara kvar här tills jag dör”, säger Maher och skrattar.

Visste du att...

Namnet KG Svensson kommer från paret som drev företaget innan Maher tog över 1991. De hade då haft sin verksamhet i lokalen i 28 år.


Ett litet tips

Tänk på att tid är pengar även när du tvättar dina kläder. Det kan vara värt att testa kemtvätt eftersom det går längre mellan tvättarna, samtidigt som du får tid över till annat!


Anekdot

Såväl Mahers son som hans dotters man jobbar på KG Svenssons. Även om Maher egentligen inte kan se sig själv gå i pension, ser han det som självklart att familjen fortsätter driva företaget när han tackar för sig.

Mina lokala tips till dig


Ciao Ciao Deli

Ta en matbit och köp hem godsaker från Ciao Ciao Deli

Halv Grek Plus Turk

Ät allt det bästa från Medelhavet

Tössebageriet

Ta en fika på Tössebageriet. De har inte bara sin berömda semmelwrap - allt är jättegott!


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.