Jag får City
att koka

Himalaya Te & Kaffe
- En höjdare för livsnjutaren

Saluhallen har i alla tider varit en plats där människor möts, upptäcker nya saker och unnar sig det där lilla extra. I Hötorgshallarna samsas smakupplevelser från hela världen, en gemenskap som kaffe- och tehandeln Himalaya varit en del av i nästan 30 år.

“En extra god kopp kaffe på morgonen sätter verkligen den berömda guldkanten på livet. Folk kommer hit för att få med sig något härligt och är glada både när de kommer och går - då blir jag också glad” säger Michaela, ägare av Himalaya Te & Kaffe.

Läs mer...
En extra god kopp kaffe på morgonen sätter verkligen den berömda guldkanten på livet

“Samtidigt är saluhallen en speciell miljö. Det finns en känsla av gemenskap där alla är kollegor, alla känner alla och man tipsar kunder om andra härliga ställen här i hallen”.

I en tid av stormarknader och galleriakomplex är saluhallen en intim oas, där besökaren blir sedd och tillåts utforska smakernas möjligheter. Varje dag möter Michaela både stamkunder som köper hem guldkornen de inte kan vara utan och nykomlingar som upptäcker delikatesser de inte visste fanns.

“Ofta tänker man att ‘Där kommer han som vill ha ett kilo franskrost’ och ‘Här kommer hon som ska ha två hekto Earl Grey’. Men så kommer nästa kund som inte har en aning om vad hon vill ha, bara att det ska vara något utöver det vanliga. I båda fallen märker jag att såväl bemötandet som produkterna man får här verkligen uppskattas” berättar Michaela.

Visste du att...

En vanlig missuppfattning är att te alltid smakar som tebladet det är gjort på. Många av våra mest älskade teer är smaksatta, där exempelvis Earl Grey får sin smak av olja från citrusfrukten bergamott.


Ett litet tips

Om ditt kaffe eller te inte smakar som det ska beror det ofta på det praktiska. Läs på, eller fråga någon kunnig, så att du använder rätt typ av maskin till ditt kaffe och att du tillagar ditt te på rätt sätt.

Mina lokala tips till dig


Carls Deli

Njut av fantastisk italiensk mat på Carls Deli

Hötorgsterassen

Trevligt och lite undangömt med mat och musik

Kulturhusets takterrass

Titta förbi för något gott att dricka efter jobbet


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.