Jag ackompanjerar
Södermalm

Halkan's Rockhouse
- Kvalitet går aldrig ur tiden

”They don’t make them like they used to” är måhända ett slitet uttryck. På Halkans Rockhouse kommer det dock till sin fulla rätt, där både instrumenten på väggarna och den anrika butiken i sig är monument över en tid som är förbi, men inte förlorad.

”På 40-, 50- och 60-talen gjordes instrument i mindre serier av välutbildade hantverkare, som dessutom hade tillgång till otroligt fint virke. Det är som med äldre möbler och veteranbilar - det är en oslagbar kvalitet”, berättar Jan ”Halkan” Hallquisth, som drivit sin butik för vintage-gitarrer sedan 1970.

Läs mer...
Det är som med äldre möbler och veteranbilar - det är en oslagbar kvalitet

Det som startade med ensamma bilturer genom USA i jakt på rockhistoriens dyrgripar, har nu utvecklats till en institution på Söder som besöks flitigt av världskända gitarrister. Men också alla de som vill att musicerande ska kännas i både öronen, händerna och hjärtat.

”Den som är ute efter något extra kommer märka att det är en otrolig skillnad på en äldre värstinggitarr och en ny standardmodell. Det är små skillnader i nyanserna som gör en stor skillnad för helheten. Dessutom håller du i något unikt som varit med om ett och annat”, säger Jan och nickar mot en vägg fylld med gitarrer, var och en med sin egen historia.

Visste du att...

Under en spelning 1962 med sitt första rockband The Blackmailers försökte sig Jan på en Jerry Williams-snurr vid inledningen av en låt. I svängen fick han med sig sladden till högtalaren, varpå det genast blev helt tyst i lokalen. Direkt efter spelningen var bandets basist snabb med att döpa om Jan, som heter Hallqvist i efternamn, till ”Halkan”. Smeknamnet har följt med sedan dess!


Ett litet tips

Unna din gitarr en rejäl service i alla fall en gång om året. Vi har ett föränderligt klimat här i Sverige, det påverkar gitarren mer än många tror. Att se över gitarren kontinuerligt gör under för både tonen och känslan!

Mina lokala tips till dig


Harran Kolgrill

Ta en matbit på Harran Kolgrill, jättegott och prisvärt käk

Restaurang Empati

Beställ lammkottetter på Restaurang Empati, de har stans bästa!

Södermalms sko & nyckelservice

Titta förbi Södermalms sko & nyckelservice om du behöver laga något. Mina boots blev som nya där!


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.