Jag får Östermalm
att smälta

Gourmandise
- Godsakernas gourmet

I över 25 år har sötsakskonnässören Gourmandises franska klassiker fått stadens livsnjutare att smälta. I produktionslokalerna i Årsta skapar de bland mycket annat tarteletter, bakelser, praliner, tårtor och petit fours - det mesta för hand och efter egna recept.

Nu har Gourmandise hittat ett andra hem på Sibyllegatan, där butik kombineras med hemtrevligt café. Här passar det sig lika väl att köpa hem ett sött, handgjort konstverk på stående fot som att slå sig ned med en kaffe i vad fransoserna kallar ett klassiskt Salon de thé.

Läs mer...
Här vill vi tillåta att man tar tid på sig, både när det kommer till framställningen och då man njuter av resultatet

“I bageriet har vi varit lite osynliga för allmänheten ett tag, så det är underbart att få komma ut och träffa kunderna här i butiken. Att få höra vad alla säger och tycker eller bara få ha en pratstund i en lugn miljö - det är fint”, säger Birgitta Tassel, som driver Gourmandise tillsammans med sin man Laurent.

I detta sanna familjeföretag jobbar paret Tassels son som konditor i produktionen, medan dottern arbetar i butiken tillsammans med Birgitta. Lapptäcket av småbutiker i kvarteren kring Sibyllegatan blev den perfekta platsen för Gourmandise, som alltid har premierat kvalitet över kvantitet.

“Idag ska det mesta gå så snabbt att både göra, köpa och äta. Här vill vi tillåta att man tar tid på sig, både när det kommer till framställningen och då man njuter av resultatet. Det tycker jag vi alla kan unna oss i denna stressade tid vi lever i“, säger Birgitta och ler.

Visste du att...

Gourmandises chefkonditor Laurent har lång erfarenhet inom sötsaker och har arbetat över hela världen. Bland annat var han konditor i det svenska kocklandslag som vann OS-guld i Berlin 1996.


Ett litet tips

Förvara inte din choklad i kylskåpet, mycket av smaken försvinner under kylning och förflyttningen mellan kallt och varmt är även det en riktig smakdödare. Choklad ska avnjutas och förvaras rumstempererat.


Anekdot

Under renoveringen inför öppningen av Gourmandise stannade en ridande polis till vid affären. Birgitta trodde först att hon hade gjort något fel, men det visade sig vara en gammal kund som var överlycklig över att butiken snart öppnade för allmänheten igen. Han stannade bara till för att fråga om passionscheesecaken fanns kvar i utbudet.

Mina lokala tips till dig


Yume Sushi

Ät sushi på detta härliga lilla ställe tvärs över gatan från Gourmandise

Boutique Två Tre Gånger

Hitta härliga second hand-fynd på Boutique Två Tre Gånger

Antikrunda på Östermalm

Gå runt bland alla fantastiska antikaffärer i kvarteren runt Sibyllegatan


Ja tack till flera kunder!

Låt mig veta mer om hur jag kan bli synlig på Eniro, så fler kunder kan hitta mig.